1.12.09

December - Joulukuu


It's the 1st of December, so I just have to write something :) I guess I'm finally beginning to learn to organize and prioritize my schedules a bit better, as it is a peaceful evening and feels likes Christmas already! My Christmastide begins on the 1st Advent Sunday and even though it rains outside, we have Christmas lights inside :) I listen to Christmas carols when I work during the day and in the evenings I've had time to stitch some ornaments.

I have really congratulated myself, as I was wise and kept control and only signed in for one Christmas exchange (local stitchers) this year. It was tough but I succeeded :) So I've had time to stitch some Christmas ornaments (and autumn ornaments...). There are some of them in the photo, still unfinished, but I plan to open my finishing factory this week. Some I have stitched earlier this year with Stephanie in our SAL, so I will actually have couple of stitched gifts to give away! I'm sure I'm going to stitch only Christmas ornaments this month, it's the first December I can do this and I'm going to enjoy thoroughly :)

Have a wonderful beginning of December and may Christmas spirit (and snow...) begin to arrive little by little!

PS. "Christmas waves a magic wand over this world, and behold, everything is softer and more beautiful."

- Norman Vincent Peale -

*****

Vihdoin on joulukuu, ihan pakko kirjoittaa jotain :) Alan varmaankin oppia vähän järkkäämään aikataulujani, koska on ihan rauhallista ja tuntuu joululta. Minun jouluaikani alkaa ekasta adventista ja vaikka ulkona sataa, niin sisällä on jouluvaloja ja kynttilöitä. Päivisin töitä tehdessä soivat joululaulut ja iltaisin on ollut aikaa pistellä joulukoristeita.

Olen onnitellut itseäni siitä, että ilmoittauduin ainoastaan Oupsin jouluvaihtoon tänä vuonna, siihen nyt on ihan pakko osallistua! Oli kyllä aika rankkaa välttää kaikki muut, mutta onnistuin :) Niinpä olen pistellyt joulukoristeita ja vähän vielä syksykoristeitakin. Osa niistä on kuvassa, vielä viimeistelemättä, mutta viimeistelytehtaan avajaiset ovat suunnitelmissa tällä viikolla. Lisäksi olen joitakin pistellyt Stephanien kanssa SAL-viikonloppuisin, niin että minulla on oikeasti muutama pistelty koriste lahjana annettavaksi tänä vuonna! Aion joulukuun illat pistellä vaan ihania joulujuttuja, eka joulukuu kun voin tehdä niin jee :)

Ihanaa joulukuun alkua ja toivottavasti joulumieli (ja lumi!) saapuu pikkuhiljaa...

PS. Ei tule PS-kirjoitusta nyt suomeksi, kun just se PS mikä pitää ekan adventin jälkeen kirjoittaa, on edelleen äidillä lainassa :) Äiti, tuo se kirja kun tulet käymään seuraavan kerran! :D

12 comments:

Jennifer said...

What a lovely collection of ornaments. Congratulations on such great time-management skills. I have yet to achieve this in my life.

RuthB said...

Oh, I need some of your control. I keep getting myself into things. :) But they are so fun.

Congrats on the beginnings of your Christmas season, and good luck on your ornie sttiching!

Cindy said...

Its great to have great time-management. I need to be trained too...as I totally lack of that!

Cathy B said...

Congratulations on all the stitching you have accomplished!

Enjoy the holiday season!

Virpi said...

Ihanaa joulunaikaa toivotellen!

clob said...

ho you have a lot of Xmas ornements ! for this Month of December ! it really good idea !
have a good december month ....

Ritva said...

Eikö olekin ihana laitella kaikkia jouluhöpötyksiä pitkin kotia, valoja ja koristeita ! Mä nautin myös joulunodotuksesta, tämä on niin kivaa aikaa, kun saa olla joulupukin apulaisena ja voi tehdä joululahjoja ! Oikein onnellista joulukuuta !

Vonna said...

Its so hard isn't it Leena not to exchange, but honestly, I've been happier just doing a select few this year and stitching more for myself. Your ornaments attest to your stitching more for yourself too and they are all so very pretty! I love that heart with the stag in it.. DARLING!

Mari said...

Joulukoristeiden pistely on ihan parasta. Vaikka koko vuoden pistelin yhden kuussa, nyt tuntuu, että niitä valmistui aivan liian vähän. Koko ajan löytyy pieniä malleja jotka haluaisin pistellä ihan just heti :)

Ihanalta kuulostaa joulupuuhasi, rauhaisaa joulunodotusta :)

Anne said...

Joulu on ihmisen parasta aikaa. =D Ihanat pikkujoulut lähestyy myös ja eiköpähän tuo pimeyskii joskus häviä. =) TOivoo hän joka pimeässä pelkää tallustaa. =D Oikein pistelyrikasta joulualusaikaa naapuriin. =)

Chiloe said...

Onarments look great !!!

ENjoy the holiday season ;-)

Brigitte said...

Such lovely ornaments. I love them all and they will look wonderful when finished. Enjoy your ornament stitching this year.