29.12.09

I almost hate cooking :) - Melkein inhoan ruuanlaittoa :)


Lizzie Kate: Sweet Christmas
JCS Ornaments 2005
25 count Floba and DMC threads

If I put it nicely, I don't much like to cook. If I put it less nicely, you can re-read the title and leave the "almost" out :) But of course I cook every day for my family, so the problem remaining is "What to eat today?". Usually (if I'm not organized) I have two minutes to think about this, at 4 pm, when I leave to mail orders and do the grocery shopping. I hate that, deciding in a hurry. Teenage kids add extra challenge to cooking too, I must admit...

But now I have an answer thanks to a blog, where I find easy and quick but yummy recipes :) I want to find everything in one place and I don't want to cook anything too fancy, as I have neither interested nor time. But everyone in the family enjoys delicious food. So I was very happy when I found Kate's blog (in Finnish) and I've been cooking from her blog a lot. I wanted to thank her for making one part of my daily life easier and I stitched her an ornament :)

*****

Jos asia ilmaistaan sievästi, niin en oikein tykkää ruuanlaitosta. Jos asia ilmaistaan vähemmän sievästi, niin voitte lukea otsikon uudestaan ja jättää "melkein"-sanan pois :) Mutta totta kai kokkaan perheelle joka päivä, niinpä kysymys kuuluu aina "Mitä tänään syötäisiin?" Yleensä mietin asiaa kaksi minuuttia samalla kun lähden neljän kieppeillä postiin/kauppaan ja i-n-h-o-a-n sitä, kiireessä miettimistä ja päättämistä. Kaiken lisäksi teini-ikäiset lapset tuovat hieman lisähaastetta kokkaamiseen...

Minä en halua/viitsi/ehdi kokata mitään ylihienoa tai monimutkaista, mutta toisaalta teen kyllä mieluummin (ja lapset syövät mieluummin) jotain muuta kuin iänikuista makaronilaatikkoa tai makkarakeittoa :) Kaiken tarvittavan täytyy löytyä yhdestä paikasta, niin että sen kahden minuutin aikana löydän ohjeen ja kirjoitan ostoslistan. Nyt tämä onnistuu, sillä jipii, jahuu, jee, löysin ystävän vinkistä Katen Makuhetkiä -blogin :)

Kate kokkaa omien sanojensa mukaan "helppoa ja mutkatonta ruokaa" ja meille maistuu. Vinkkinä vaan, jos jollakulla on samanlaisia pulmia :) Meillä on syöty mm. broilerikeittoa, pekoni-pastasalaattia, kana-kasviswokkia, hedelmäkanaa, tomaattista pasta-makkarakeittoa, thaimaalaisia lihapyöryköitä, täytettyjä lettuja ja palapaistia, joka taisi olla eka ohje johon ystävän kautta sain linkin.

Paljon muutakin olen kokkaillut, mutta jotta tämä ei menisi ihan ruokablogiksi (ei todellista pelkoa :) ), niin vihdoin pääsen itse asiaan, eli joulukoristeeseen jonka lähetin Katelle kiitokseksi blogista. Meidän arki pelastuu Katen blogin ansiosta - perhe syö mielellään ruokaa joka maistuu ja minä olen iloinen kun tiedän mistä takuuvarmasti löydän kahdessa minuutissa jotain kivaa ja nopsaa kokattavaa. Eikä kokkaaminen ole hullumpaa, kun on kunnon ohje ja luottamus siihen, että ohjeella onnistuu. Niin että kiitos Kate tuhannesti!! Kokkailemisiin :)

13 comments:

kate said...

♥ Kiitos kauniista sanoistasi!
Olen tosi mielissäni, että blogistani on iloa sinulle ja perheellesi.

Ja toivottavasti mahdollisimman moni ruokaloggaaja käy kurkistamassa laittamani linkin kautta blogiasi, näihin sinun kätten taitoihin ihastuu välittömästi!

Antoisaa loppuvuotta!

Anonymous said...

Kiitos vinkistä :) T: onneton kokki, jolla on kuitenkin jauhopeukalo :/

Tricia said...

Oh my goodness, I am officially coming out of the closet, thinking all this time I was the ONLY one, to say I hate cooking too! I have always thought stitching was so much more useful to know. I feel so much better now. Thanks for sharing - meal planning is agony at my house.

Mari said...

Kiva koriste! :) Täällä myös yksi, joka ei suuremmin ruuanlaitosta välitä, mutta ei voi eineksiinkään turvautua, kun on allergioita ja haluaa muutenkin syödä terveellisesti. Kuinka monta eri muunnosta voikaan tehdä peruna-sipulisekoituksesta tai risotosta? ;) Meillä pyörii suunnilleen ne samat viis ruokalajia viikosta toiseen, välillä keksin jotain vaihtelua ja sitten taas tyhjennetään se pakasteperunapussi pannulle... :)

Berit said...

Whew; I'm behind on wanting to comment on your posts--I love the plush toys made by you and your daughter--such darling labors of love!

I also like your idea of organizing those lists in the sidebar--I need to do such a thing myself, too. I've been thinking to make a list of what I have for myself, but keeping one on my blog will keep it in front of my eyes so that it doesn't fall by the wayside and not get updated. I want to hurry up with my new year's housecleaning so that I can focus on just preparing my crafting/stitching for the New Year. :D

Also, I love your start with the Cat! If I understand, other sitchers will add more motifs-how excited you must be to see the cats they will stitch!

Ulla said...

Ihania joulukoristeita olet pistellyt! Pari päivää on just tehny mieli palapaistia. Nyt sitä on ihan pakko tehdä, kun muistutit.
Hyvää alkavaa vuotta!

Villasukka said...

Kiitos linkistä - inhoan ruuanlaittoa, mutta tykkään leipomisesta! Ruuanlaittoa hankaloittaa vielä yhden hengen huusholli (kissahenkiä ei tässä lasketa), kaikkia ruokia syödään yleensä sitten vähintään kolme päivää...

"pappi puikoissa" said...

Kiitos kommentistasi :). - Kiva lukea, että joku muukin tunnustaa inhoavansa ruuanlaittoa... Minä aina näin joulun seudulla hetkeksi innostun, mutta into laantuu nopeasti uuteen vuoteen mennessä. (Onneksi anoppi on innokas kokkailija ja vielä voimissaan - ja isännän siskolla on kotileipomo ja pitopalvelu, joten emme jää vaille herkkuja :D.) Hyvää ja pistorikasta uutta vuotta!

jaanaO said...

Sami Garam: kokkaa vartissa on mun "raamattu" :-)

Brigitte said...

Oh Leena, this post title could have been written by me - without the word 'almost', lol. I've been cooking a daily meal since I've been married including all the thinking about what's cooking today and doing the shopping for it. Unfortunately that blog is Finnish, sigh.

Lumiruusu said...

MInäkin liityn kerhoon-en tykkää kokata vaikka joka päivä teen siitä .osittain olen ratkaissut ongelman "mitä tänään syötäisiin?"
viikon ruokalistalla joka toimii
näin: MA-keittopäivä(kala,jauheliha..tms)
TI-makarooniruoka(spagettikastike,lasagne laatikko..)
KE-kanaruoka
TO-kastike+muussi
PE-ranskalaiset+nakit
LA-jotain ihan kevyttä
päivällä,illalla herkkuja
SU-kokolihaa

en leivo juuri koskaan,ostan sitäkin runsaammin kaupanpullaa

Cathy B said...

I'm not particularly fond of cooking either! Finding simple and delicious recipes sure helps though!

Anne said...

VoiVoi. Minä olen niin toivottoman huono kotihengetär, että kaikkivinkit helpompaan arkeen on tervetulleita. Siksipä pistän tämän blogi vinkin oikeen korvantaa ja katsotaan mitä ensi vuonna tapahtuu. =D ;)