3.12.09

Lo and behold, is this an Advent calendar? - Hups, tuliko tästä adventtikalenteri?Tournicoton: Doux coeur Tyrol
30 count natural linen, Atalie Rubis

A stitching friend commented on my last post (in Finnish) and she wrote that an ornament post every day in December obviously means an Ornament Advent calendar :) I know better not to promise, but who knows?

I finished finished this ornament tonight and it will be mailed tomorrow. I know I can't stitch to everyone I wish, but I try to send as many ornaments this year as possible and continue next year! I can't show you the backside yet, it's stitched according to the chart with an initial. Maybe that will be another Advent calendar window :) This ornament is stitched over one with one strand.

Stitching this ornament with Pipari didn't go as smoothly as yesterday. While I was attaching the beads, Pipari decided to make a huge surprise jump straight into my bead container and the rest is history... Let's just say I spent some time kneeled down on the floor and picking up those tiny, tiny beads =^^=

As promised, I'm going to ramble, so can you see the beautiful texture under the ornament in the photo? It's our new table runner, I bought it at the Tampere craft fair last month. It's the biggest craft fair in Europe (at least they say so) with 600 exhibitors - lots of materials for making handicrafts and even more finished products made by artisans. Fortunately every year I can flee for awhile to check what others have for sale, thanks to my wonderful, loyal slaves (Ritva and my mum) at Violarium's stand :) This year I bought this lovely woven linen table runner for our kitchen table and I'm in love.

Have a happy end of the week, tomorrow it's Friday yippee and Christmas is one day closer!

*****

Mustikan kommentin jälkeen kai oli pakko miettiä, että onko tämä joulukoristeadventtikalenteri? Olen sen verran viisas, että en lupaa mitään, mutta mistä sitä koskaan tietää :)

Tämän koristeen sain ihan valmiiksi tänä iltana ja se lähtee postiin huomenna. Tiedän, että en mitenkään ehdi pistellä kaikille kenelle haluaisin jotain tehdä, mutta pistelen mitä ehdin ja jatketaan ensi vuonna! Taustapuolta en voi näyttää, kun siellä on saajan nimikirjain, mutta ehkä se on toisen luukun aihe :) Tämän pistelin yhdellä säikeellä yhden langan yli.

Pipari ei ollut ihan yhtä yhteistyöhaluinen tämän koristeen kanssa kuin eilisen. Kesken helmien kiinnityksen kissaneiti päätti tehdä jättimäisen yllätyshypyn suoraan syliini ja loppu on historiaa... Kerrottakoon vain että sen jälkeen vietin pikkuisen tovin kontallaan lattialla noukkimassa matolta noita pikkuriikkisiä helmiä =^^=

Lupasin höpöttää, niinpä kurkatkaa myös kaunista pintaa kuvassa koristeen alla. Se on ruokapöydän uusi kaitaliina, ostin Tampereen messuilta viime kuussa. Onneksi joka vuosi ehdin hetken itsekin käydä kurkkaamassa mitä toiset myyvät, kiitos Violariumin ihanien ja uskollisten orjien - Ritvan ja äidin :) Tänä vuonna ostin siis tämän ihanan pellavaisen kaitaliinan ja se on jatkuvassa käytössä keittiössä. Pellava kuuluu jouluun myös!

Mukavaa torstai-iltaa ja perjantaita jippii, joulu on taas kohta päivän lähempänä!

5 comments:

Daffycat said...

Whoops! Those beads would go everywhere! Do you have a vacuum cleaner with attachments? You can put a pantyhose over the tube of the vacuum to gather up lost beads.

Minna said...

Ihana :)

minna said...

Voi miten sievä!

Srinity said...

Kaunis, ja näyttäisi olevan aika pieni ja sieväkin.
Sähän voit minun ilmaismallijoulukalenterista käydä hakemassa inspiraatiota omaan joulukalenteriisi. :D
Kiva että tykkäsit siitä teesiiviläjutskasta. Tulit heti mieleen kun sen näin niin oli ihan pakko se ostaa. Vielä kun tiesin että Tampereella sitten nähdään eikä ehdi unohtua jemmaan. :)

Niina said...

Kaunis koriste ja liina myös ;) Sellainen niksipirkkka vinkki helmionnettomuuksille, että ota pölynimurista se pääosa pois, niin että jäljellä vain putki. Putken päälle askarrellaan sukkahousut niin että teräosa on vähän putken sisäpuolella ja sitten vain imuroimaan. Sukkaosasta on helppo poimia miljoonat helmet.

Tätä ei tietenkään kannata tehdä parin helmen takia, mutta jos vaikka on ystävän luona kylässä, jonka kissa syö 100 gramman (!) pussin hajalle maton päälle, niin idea on hyvä ja toimiva...