17.10.08

It's Friday! - Perjantai, jee :)

Sari Ouni-Gröndahl: First snow - Ensilumi
Stitched with DMC threads on steel blue linen

I've almost nothing to show, as I've been stitching exchanges and gifts. It has been a busy week and I'm happy it's Friday evening now. I stitched this cute ornament yesterday, as I received new charts to Violarium. If you're interested, all the info can be found at Violarium's blog :) As I seem to be in a Christmassy mood, today's blog is Mari's blog. She has been stitching some lovely Christmas (and autumn) designs lately :) She only writes in Finnish, but if you scroll down you'll see her beautiful stitching and she speaks English if you wish to leave a comment :)

I spent some time today outside with Manteli, it's always so wonderful to watch her there! She's still scared of new noises, but she loves to explore. Nature must be such a wonderful world to an indoor cat, everything is changing as the seasons change. Tonight the grass was very wet, as it's been raining all day and Manteli stepped very carefully :) It was already late and dark when we went out, but I managed to take some dusky photos. I love this cat so much :)

Have a wonderful weekend everyone and lots of happy stitches!

*****

Juuri mitään pistelykuvia ei ole näytettävänä, olen pistellyt vaihtoja ja lahjoja. Ihanaa kun on perjantai ja kiireinen viikko takana! Tämän pienen jouluisen koristeen tein eilen, kun sain uusia, kivoja malleja Violariumiin. Lisätietoa löytyy Violariumin blogista :) Kun kerta jouluiselle tuulella ollaan, niin tämän päivän blogi on Marin blogi :) Mari on pistellyt kivoja joulujuttuja jo ja ihania syksyisiäkin pistelyitä Marin blogista löytyy.

Tänään kävin Mantelin kanssa ulkona oikein kunnolla olemassa, voi että katti nauttii! Pelkää vieläkin uusia ääniä ja on tosi valppaana, mutta tykkää selvästi ihan älyttömästi. Siihen malliin maukuukin kyllä aina ulos, että ei jää epäselväksi... :) Piha varmasti on tosi ihmeellinen paikka tuollaiselle sisäkissalle, vuodenajat vaihtuvat ja milloin on märkää ja kylmää ja milloin lämpimämpää. Tänään nurmikko oli märkä kun on satanut koko päivän ja Manteli asteli tassut komeasti korkealla :) Oli jo aika hämärä kun kävimme pihalla, mutta onnistuin nappaamaan muutamia kuvia. Ihana katti :)

Rauhallista viikonloppua jokaiselle ja paljon kivoja pistoja!

9 comments:

Villasukka said...

Piki on ihan samanlainen pelkuri, mutta ulos se silti haluaa ja nauttii. Indy - no, sitä karjunta-mourunta-jellonaa ei kestä kukaan joten ulos mennään, myös vesisateessa.

Anonymous said...

Another great blog to browse - I love blog Fridays :) Pretty new finish too :) As for Manteli, I think I love him as well - he has the most striking beautiful markings and pretty face, he's just gorgeous! :D

Melissa said...

Hi Leena,

Your kitty is a real cutie. She has a very sweet face. I wonder about taking our cats outside now that I see that you have tried the harness. Daisy would probably be cautious whereas Julius would probably try and take off exploring! Kitties are wonderful.

I love what you stitched for Edgar. It's very creative!

Anonymous said...

Manteli is so cute exploring!! Great pictures! Have a wonderful weekend!!

Ninnu said...

Hurmaava Manteli. Eläimet ovat ihania olemassa.

Kaunis myös tuo joulukoriste.

Anne said...

Moi! Just muistin tulla tiiraan Mantelikuvia. Ja onhan se suoranainen kissamissi. ;) Ihania kuvia ja todella jouoluinen tuo pistely... Niin Edgarin purkissa on ihan selkeesti talo. ;) =)Terkkuja!

Ulla said...

Ihana kissa ja niin terävännäköisenä katselee ulkomaailmaa.

Katselin jo aiemmin Casa Ceninan sivuilta noita Outin malleja ja kiva että niitä saa sinulta niin tarvitse alkaa tuolta tilailemaan. Ovat kyllä mukavan näköisiä ja niin suomalaisia.

minna said...

Ihana Manteli=)

Kiva tuo valmistunut pistely:)

MysteryKnitter said...

Aahh...Manteli hurmaa joka kerta. Ihana kissa!