21.9.08

"Raindrops on roses and whiskers on kittens..." - "Kissojen viikset ja kasteiset kukat..."

Raindrops on roses and whiskers on kittens,
Bright copper kettles and warm woolen mittens,
Brown paper packages tied up with strings,
These are a few of my favorite things.

Cream colored ponies and crisp apple streudels,
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles,
Wild geese that fly with the moon on their wings,
These are a few of my favorite things.

Girls in white dresses with blue satin sashes,
Snowflakes that stay on my nose and eyelashes,
Silver white winters that melt into springs,
These are a few of my favorite things.

When the dog bites,
When the bee stings,
When I'm feeling sad,
I simply remember my favorite things
And then I don't feel so bad.

(My favourite things from Sound of Music)

This is going to be a long post, but there's no way I'll manage to say this briefly :) I don't even know what to write but I know that when I start, I can't quickly stop. As I wrote earlier we had a stitching meeting at my house yesterday. We have such a wonderful group of stitchers in the Oulu area, we were three when we met for the first time three years ago. Now we're almost twenty I guess and I've become really good friends with many of these stitchers.

Yesterday when everyone had arrived, we were 12 if I remember correctly, they suddenly made me sit into a chair and Ritva started talking something, of which I can't remember anything at all. I was so shocked and touched already at the moment and oh how I cried tears of joy when I saw what they gave to me! Can you believe this, I received the most gorgeous quilt I've ever seen!! I really haven't quite figured out what I've done to deserve this, but they had decided together to stitch me "something small" as a birthday gift. They told me that while planning and stitching this grew bigger and bigger and finally it became a quilt.

All these wonderful ladies have been planning this since April I think. I can't understand how they did it, they've delivered the stitched pieces and gifts right under my nose and they told me they've had so much fun while doing this :) Normally I'm pretty good in figuring out what's going on, but I didn't have a clue, honestly. Somehow they even managed to make me suggest to organize a meeting in September at our home and I had no idea that it actually wasn't my idea :D They wanted me to have a meeting in September, as it's my birthday month. They had made such plans to hide this from me, some of my friends in this group gave me birthday presents at my birthday, so that I wouldn't suspect anything!

I meet with some of these friends often and with some I talk often on the phone and it's amazing that they managed not to reveal the secret. Some of them are quite good chatters if I may say so :D

I took photos of the quilt outside today and as you can see the theme is cats :) I can't express how much I love this quilt, I've been examining the details and each cat reminds me of the person who stitched it. We've been admiring it with my husband and kids and of course I called my mum and told her what I received :) I didn't take a photo of each cat individually, but I'm sure you'll at some point find photos at the blogs of those, who have blogs. Ritva, a dear friend of mine, sew and quilted the quilt and used the fabrics she dyed herself, aren't they beautiful! Ritva also stitched the extra piece to the bottom right corner, there's a text in Finnish "For Lennu 2008 from Oupsilaiset", "Oupsilaiset" meaning our group of stitchers. The quilt looks so much like me, all my favourite colours can be seen in this quilt and "these are a few of my favourite things" - linen coloured fabrics, cats, red, blue, autumn colours...

This quilt made me very, very happy and it's an understatement as I'm sure you can guess! To receive something like this, it's beyond my words. This song came to my mind when I was trying to find some words to express my feelings, I just started humming it and every time I remember the quilt it makes me smile, like the song :) The quilt came as a complete surprise and I can see so many warm thoughts in this quilt. Many of the stitchers have told me they enjoyed stitching this and I love every piece of it.

Oh and my friends also attached gift packets into the quilt, you can see a photo below of everything I received. It was better than Christmas when I opened them all! At first I thought that I must write down all the names and gifts, so that I don't forget who gave what. I did that, but then I also realized that the gifts look so much like each friend that I'll easily remember who gave what :) They know me so well, I love everything I received.

I'm having a lazy Sunday here and I'll be spending the rest of it in the best possible way - sitting here under my new quilt, admiring it, reading blogs and stitching. Our cat Manteli is sleeping on the quilt too near my feet and the sun is shining from the window and the trees are making shadows on the quilt. Thank you, thank you from the bottom of my heart! Sometimes I almost can't believe that I have so many wonderful friends in my life :)

*****

Kissojen viikset ja kasteiset kukat,
kuparipannut ja viirukkaat sukat,
ystävän kirjeen kun postista saa -
mikä voi olla sen mukavampaa.

Ruskean ponin kun selässä laukkaan,
tai kun saan omenapiirakan maukkaan,
kun vuoren huipulle saan taivaltaa -
mikä voi olla sen mukavampaa.

Jos saan haavan, taikka kaadun,
tai jos itkettää,
niin jotakin mukavaa ajattelen
ja ankeus pois jo jää.

(My favourite things musikaalista Sound of Music)

Tästä tulee varmaan ihan tajuttoman pitkä kirjoitus, mutta tätä ei voi sanoa lyhyesti :) Ensi alkuun tuntuu että en edes tiedä mistä päästä aloittaisin. Meillähän oli siis eilen OUPSin tapaaminen, 12 pistelijää taisi olla kaiken kaikkiaan paikalla jos oikein muistan. Eka tapaaminenhan me pidettiin kolme vuotta sitten ja silloin meitä oli paikalla kolme :) Tällä hetkellä meitä on yhteensä lähemmäs kaksikymmentä, aivan ihania ihmisiä, joista monesta on tullut minulle hyviä ystäviä.

Istuttivat sitten minut kesken kaiken yhtäkkiä tuoliin ja Ritva alkoi jotain puhua, enkä muista juurikaan mitään siitä mitä hän oikein puhui. Olin jo siinä vaiheessa ihan hämmentynyt ja järkyttynyt kun arvasin että nyt on tulossa jotain parkumisen aihetta :) Itku tietysti pääsi kun näin mitä ihanaa he minulle antoivat! Siis voitteko käsittää, että sain tuollaisen mahtavan peiton, johon oupsilaiset ovat pistelleet kissoja! En vieläkään ole täysin ymmärtänyt, että mitä olen tehnyt ansaitakseni tuollaisen ihanuuden, mutta olivat siis päättäneet yhdessä tehdä minulle "jotain pientä" synttärilahjaksi. Juttu oli sitten kuulemma paisunut ja kasvanut ja lopputulos on tällainen upea peitto.

Tätä on suunniteltu jo huhtikuusta asti, eikä minulla ole ollut aavistustakaan! Ovat toimittaneet palasia ja lahjoja nenäni alla milloin missäkin tapaamisessa. Yleensä hoksaan kyllä aika hyvin jos jotakin on tekeillä, mutta tästä en tajunnut mitään. Hauskaa oupsilaisilla kuulemma oli ollut ja se on minusta ihana ajatus :) Jotenkin he onnistuivat jopa saamaan minut ehdottamaan että pidän tapaamisen syyskuussa, koska se on synttärikuukauteni, enkä ole edes tajunnut että se ei ollutkaan oma ideani :D Salajuoneen kuului myös, että osa ystävistäni antoi minulle lahjan synttärinä, etten vaan epäilisi mitään!

Ihmeellisintä minusta on se, että kukaan ei lipsauttanut missään vaiheessa minulle mitään. Tapaan sentään useaa oupsilaista muutenkin kuin ristipistotapaamissa ja monen kanssa soittelen usein. Eivätkä nämä oupsilaiset ole ihan hiljaisimmasta päästä ihmisiä, jos näin lievästi muotoillaan, että on ihan uskomatonta, että salaisuus säilyi yllätyksenä :)

Otin kissapeitosta kuvia ulkona tänään ja se on niin ihana! En osaa edes sanoa miten ihana se on. Olen sitä tänään tutkaillut ja ihastellut ja jokainen pala muistuttaa minua siitä ihmisestä joka sen on pistellyt, ovat niin pistelijänsä näköisiä. En ottanut kuvaa jokaisesta palasta erikseen, mutta kuvia löytyy varmasti lähiaikoina blogillisten blogeista ja osasta löytyykin jo. Rakas ystäväni Ritva on tämän peiton kasannut ja käytti siihen itse värjäämiään kankaita. Ritva myös pisteli tuon oikean alanurkan palan, jossa lukee "Lennulle 2008 Oupsilaiset". Niin minun näköinen tuo peitto on - pellavanväriset kankaat, kissat, punainen, sininen, syksyn värit - "mikä vois olla sen mukavampaa".

Tällaisen saadessaan ei löydy sanoja, olen onnellinen ja iloinen eivätkä nuokaan sanat ole riittäviä. Tätä peittoa on ihasteltu koko perheen voimin eilen ja tänään ja äidille on tietysti soitettu ja kerrottu asiasta :) Tuo laulu tuli mieleen kun yritin löytää sanoja, aloin sitä hyräilemään ja kun muistan peiton niin koko ajan on tuollainen "mikä voi olla sen mukavampaa" -tunne :) Tämä oli ihan mieletön yllätys, ihania, ihania palasia toinen toisensa perään peitossa.

Ai niin, peittoon oli myös kiinnitettu hakaneuloilla lahjapaketteja, alapuolella kuva lahjoista. Tuntui enemmän kuin Joululta kun niitä aukaisin! Ensin ajattelin että kirjoitan ylös kaikki nimet ja lahjat (ja kirjoitinkin), että en unohda mikä oli keneltäkin. Mutta sitten hoksasin, että jokainen lahja on niin antajansa näköinen, että muistan helposti kaikki :) Tunnette minut niin hyvin, kaikki lahjat ovat ihania!

Tänään on ihana, laiska sunnuntai ja vietän loppupäivän parhaalla mahdollisella tavalla - istun täällä uuden peiton alla ja ihastelen sitä ja luen blogeja ja pistelen. Ehkä saan aikaan vähän enemmän pistoja kuin eilen, en tehnyt piston pistoa koko tapaamisessa :) Manteli nukkuu peiton päällä tuossa jalkojen vieressä ja aurinko paistaa ikkunasta. Puista tulee varjoja peiton päälle, kaikki kissat ja värit näyttävät niin kauniilta auringossa. Kiitos, kiitos tsiljoonasti rakkaat ystävät! Joskus aina (=usein) tuntuu että voiko olla tottakaan että minulla on niin monta ihanaa ystävää elämässäni!

44 comments:

Katilein said...

Vau, mikä ihana yllätys -ja aika hyvin huijattu :)
Mainitsemasi laulu on ihana, nyt se varmaan soi päässäni loppupäivän, mutta ei haittaa!
Hauskaa alkavaa viikkoa!

Daffycat said...

OMG! What an awesome surprise! That was such an incredible gift. You really have some nice friends, you lucky girl!

Enjoy your beautiful new quilt.

minna said...

Aivan mielettömän ihana YLLÄTYS!!

Mari said...

No nyt sait tuon My Favourite Things -kappaleen soimaan mun päässä myös. ;) Joskus tuli esitettyä tuo laulu, enkuksi tietysti, kun lauloin Sound of Music -kappaleita matineassa opiskeluaikoina. Ihana laulu kyllä, enpä ihmettele että tuli mieleesi tuosta peitosta. :)

Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne tiedät-kyllä-minkä-peiton alle! ;)

Pike said...

Yksi mun lempilauluja... Miten onkin naisimmeiset osanneet pitää suunsa noin hyvin kiinni! Ihana lahja!

Moni said...

Ooohhh...what a precious gift! What a wonderful surprise!!! It is so touching, I can easily imagine that you cried! You are lucky having such sweet friends!
Monica

vattumato said...

Tosi kiva kun saimme sinut porukalla yllätettyä=o) Tällaisia yhteisiä itsetehtyjä lahjoja on erityisen ihana antaa!

Villasukka said...

Upea peitto! Ja kyllä, tulen moikkaamaan Tampereen messuilla (elleivät nyt mamman veljen vaimon synttärit osu just siihen viikonloppuun...).

Mari said...

Uskomattoman ihana ja taitava pistelyporukka teillä siellä. Niin sinunnäköinen peitto.

Ihan tässä itsekin liikutuin, kun luin juttusi.

Srinity said...

Aivan ihana lahja! Sinulla on todella hyviä ystäviä. Hienoa että olette löytäneet harrastuksen ympäriltä sellaisen porukan. :)

Villasukka said...

Pojjaat eivät vielä koskaan ole päässeet pimeällä ulos - minua pelottaisi, että karkaavat ja katoavat... Ja luulen, kuvittelen, että Piki pelkäisi (se on ihan uskomaton vauva), mutta Indy olisi innoissaan. Tänään kyllä käytiin metsäreissu ja kumpikin on nyt sen jälkeen ollut niiiin sylivauvaa... En siis mitenkään voinut siirtää kissoja ja mennä jumppaan ;)

"pappi puikoissa" said...

Tuo saamasi peitto on kyllä todella ihana! (On varmasti todella rakkaudella tehty!)

Kirsi said...

Aivan mielettömän upea lahja. Aikas mukava tapa tulla huijatuksi.

Anne said...

Moi vaan naapuri! =) Voin kertoa, että oli TODELLA vaikea olla lipsauttamatta mitään. Ihme ettet lukenut ajatuksia, kun me niin kiihkeästi ajattelimme tätä projektia. ;) Aurinkoista alkavaa viikkoa ja kissan viiksien viiksityksiä! =D

mustikka said...

Upea peitto! Sinulla on paljon ihania ystäviä.

Villasukka said...

Ihan valjaissa ja kahdella flexillä kuljetaan. Katit ovat pienestä pitäen tottuneet yhteen tiettyyn metsälenkkiin, joka vie kissojen vauhdista riippuen puolesta tunnista tuntiin. Kyllä ne välillä meinaa lähteä tutkimaan uusia polkuja, mutta yleensä pikkunykäisy saa ne takaisin reitille. Paitsi jos ne säikähtää jotain.... sitten on tekemistä. Vapaana ne eivät ole koskaan olleet - täällä on kuitenkin sen verran paljon autoja, kissavihaajia, susia ja karhuja, etten oikein uskalla. Siis ihan kaupungissa asun, mutta muutama vuosi sitten karhu asusti alta kymmenen kilsan päässä! Taluttaessa hankalinta on se, että jokaikinen heinänkorsi pitää syödä, eli hidasta alkumatkasta. Ja loppumatkasta ei sitten millään haluttaisi tulla sisälle, vaan yritetään keksiä jotain tuijotettavaa tms.

Barbara said...

Oh my gosh, Lennu, I feel all teary just thinking about how wonderful your friends are and how incredibly happy you must be! :D

Marika said...

Tulin vielä postilaatikko-reissun jälkeen kurkkaamaan josko olisit asiasta jo blogannut niin voisi laittaa omaankin blogiin. Ole hyvä ystävä hyvä ! Liikutuin jo toistamiseen asian takia kun olit niin kauniisti asiasta kirjoittanut ja sopivan laulun aiheeseen löytänyt. Tosin siihen ei nyt ihan hirveästi tarvitsekaan kun minä pillitän ;-) En saanut sanottua lauantaina (kun jutut menivät jokseenkin levottomiksi...)mutta valitsin lahjasi seuraavalla ajatuksella; kun kivisydäntä pitää kämmenessään, se lämpiää. Aivan kuten sinä lämmität meidän jokaisen oupsilaisen mieltä positiivisuudellasi.

Melissa said...

Hi Leena, the quilt is gorgeous and you have a group of talented and good friends. I enjoyed reading what you wrote too as it expressed how excited and happy you were to receive it. Lucky you! I'm sure the gift was well deserved!

Anne said...

What a wonderful gift Leena! I'm not a bit surprised because you are such a special person. :D

Virpi said...

Olet niin ihana ja mukava ihminen, että iloisin mielin ja lämpöisin ajatuksin osuuttani pistelin. Iso kiitos peiton kokoojalle. Lopputulos on upea =).

Lankavuori said...

Pitihän tässä(kin) itkeä tirauttaa kun tekstiäsi luin. Mutta todellakin, tämän lahjan suunnittelu, pistely ym oli ihana, ihana projekti. Sellainen vatsan pohjassa kutittelevan ihana :)

Emma said...

Todella ihanan lahjan olet saanut.

Tuula said...

Itse ajattelin kyllä pistellessäni omaa osuuttani että onneksi asun sen verran kaukana ettet pääse naamatusten näkemään. On niin tosi vaikea pitää salaisuutta. Ihanaa että yllätys onnistui näin hyvin. Kyllä siellä liikuttui moni muukin, allekirjoittanutkin joka nyt pillittää vähemmästäkin. Olet kyllä ystävänä semmoinen persoona että oli tosi ihana olla mukana tekemässä tätä ja Ritva on tehnyt kyllä taas loistavaa työtä kasaamisen kanssa.

Katri said...

Ihana, kaikin tavoin. Ajatus, toteutus, lopputulos...

Teija said...

Todella upean peiton ystäväsi ovat sinulle pistelleet. Työ on kyllä tehty sydämestä.

Maria said...

Vau, ihan uskomatonta :D Uskon kyllä että olet peittosi ansainnut!

Ritva said...

Toivottavasti peitosta on yhtä paljon iloa kuin kissapalan pistelystä ja peiton kokoamisesta! Sanomattakaan salaisuudesta ja sinun juksaamisesta : ) Olet meille rakas !

Jaana said...

Upeaa olla noin pidetty ja rakastettu!!! Täällä tuli pirautettua myös muutama onnen kyynel lukiessani juttusi ja nämä muut kommentit....
Miten käsityöt voikaan yhdistää ihmisiä näin läheisiksi...?? WAU!!

Aija said...

Todella upea peitto, mahtava yllätys! Kyllä tuon alla kelpaa lämmitellä syysiltoina.

Carla said...

What a fantastic suprise!

sari.i. said...

Oi kun oli ihana kirjoitus. :) Ja kyllä oli mullakin silmät märkänä, sekä peittoa antaessa että tätä lukiessa... Omasta puolesta voin kyllä sanoa, että onneksi peitto on nyt sinulla, oli se välillä niin vaikea olla möläyttämättä jotain!!!

Hazel said...

The quilt is just beautiful Leena! And thanks for the words to that fantastic song lol! x

Janet C said...

It is a beautiful quilt and you are so blessed with such wonderful friends. HAPPY BIRTHDAY, Leena!

Ninnu said...

Voi miten ihana lahja sinulle!! Teillä on tosi mukavalta kuulostava porukka siellä! ..ja sinusta selvästikin pidetään kovasti :).

Marja-Liisa said...

Ihana peitto ihanalle ihmiselle! Oli mukavaa olla osallisena tässä yllärissä. Ritva teki myös suuren työn meidän kaikkien puolesta.

Piki said...

Onnea Lennu. Kyllä teillä on aikamoinen emäntäjoukko. Aina miettimässä kivaa toisille. Ihana lukea teidän mukavista teoista ja hyvän ajattelemisesta.

Lämmintä kaunista syksyä.
Piki

Anonymous said...

ton travail de Quilting est superbe!

brodstitch said...

ton travail de quilting est superbe!

Sari said...

Siis voi hyvänen aika, miten upea peitto! Ja vielä nuo ihanat lahjatkin :)

Jaana S oupsi said...

Olet Lennu hyvä ystävä ja toistan Marikan viimeisen lauseen kommentissaan! Ihana kun olet olemassa.

Alexandrina said...

Leena! I'm happy to see your comment on my blog! I'm glad to know that you can translate my topics now. I know that sometimes the translation is verry funny but it's enough for understanding. Wellcom again and again! I'm happy to see you!

Stephanie said...

Wow, what an amazing quilt your friends have stitched - and so cleverly right under your nose :) You are thoroughly deserving of this huge slice of kindness, so enjoy your beautiful quilt!

I've now caught up with your blog - phew! - and am already looking forward to our little SAL in October, since I missed September!

Hugs
Stephanie x

lena-lou said...

How lovely and how special and I really think you deserve such a surprise as this :-))) Enjoy !!