5.1.11

Crazy January Challenge, day 5 - RistiPistoHassutus, viides päivä


DMC 814

Here we go again! I just love, love, love this challenge! I enjoy so much starting new things, reading everyone's blogs and blogging every day. That's really crazy :)

This is going to be a small curtain / valance for my Christmas veranda. As I've changed the colour in the veranda from blue to red, I need a new curtain for a tiny window that is facing inwards. The window is not big (fortunately), but nevertheless the finished size is going to be approximately 30 x 75 cm (12" x 30"). I haven't decided yet what motifs to stitch from this chart, as I think they are all beautiful! So I will just add one motif at a time and see how it turns out.

I started with the border, this is the bottom right corner of the curtain and I'll sew the edge in the same way I've cropped the photo, so there will be some space between the border motif and the edge of the curtain.

It isn't midnight yet :) so I'm going to make a small blog tour now. A demain!

*****

Täällä taas :) Tämä hassutus on ihana, ihana, ihana! En olisi uskonut, että on näin ihanaa aloittaa aina uusi työ, lukea toisten blogeja ja blogata itse joka päivä, ihan hullua :)

Tästä tulee uusi verhokappa joulukuistille sisäseinässä olevaan pikkuikkunaan. Koska kuisti on nykyään punainen, pitää siihen saada uusi kappa sinisen virkatun tilalle. Ikkuna ei ole onneksi suuri, kokoa tälle tulee kuitenkin noin 30 x 75 cm. En ole vielä päättänyt mitä kuvioita tuosta mallista pistelen, kaikki ovat ihania! Teen kuvion kerrallaan ja katson mitä siitä tulee.

Aloitin oikeasta alakulmasta reunuksesta. Aion ommella verhon nurkan suunnilleen noin miten olen kuvan rajannut, eli vähän jää tyhjää reunuksen ja verhon reunan väliin.

Ei ole ihan vielä keskiyö, eli pienelle blogikierrokselle nyt :) A demain!


16 comments:

RuthB said...

Ooo, I love the start to your curtain and can't wait to see it develop. I wish you much luck on the Crazy Challenge. I'm eager to see your changes to Miss Paris.

Happy 2011

Loretta said...

Ooooh, that curtain is going to be so pretty. I am so loving this challenge, also. It is so much fun starting a new project every day.

Katri said...

Oi, siitä tulee varmasti tosi kaunis verho! Kivoja aloituksia aiempina päivinäkin...

Tämä hassutus on tosiaan ihana, juuri bloggasin siitä kuinka kiirettä pitää että ehtii aloittaa uutta, blogata siitä ja ennenkaikkea vierailla toisissa blogeissa :-) Ihanaa!

Anne said...

Moi =) Ihanaa verhova hää pistelee...

Ja kaipa sitä saa vaihtaa malleja jos siltä tuntuu... Mää vaan aattelin, että kun kaikki mallit pitäs tehdä. =D =D Tai siis sitähän noi mallit tuolla laatikoissa huutaa! =D =D =D Et kai se loppupeileissä on sama mitä pistelee... Toisaalta toisenapäivänä tekee mieli pistellä toista ja toisena toista. On osattava valita hetkensä... Kuulostaa aika kieroutuneelta!!! =D =D

Anonymous said...

Another lovely new start :) I agree with you, that this challenge has been awesome to kickstarting the stitching mojo for the new year - I wonder why we aren't always this motivated and keen to stitch (and blog) every day?? :P

Lumiruusu said...

Ikkuna-verho ristipistoilla kirjailtuna kuullostaakin ihanalta,punainen lanka tuolla ruutukankaalla on täydellinen..

Tosiaan tää 15 työn haaste on ihan huippu kivaa,just sopivan älyvapaata ja hassua näin pimeän ja kylmän tammikuun alkuun.

Meilläkin kuusessa on ihan neulattomia oksia,keittiön tekokuusen takana on ollut Namin nukkumapaikka ,tänäänkin nukkui siellä päiväunet...
Mutta missä pikku Melissa-Baby
nukkui-tietenkin taas mun sängyssä pää sievästi Äidin tyynyllä.
Se rassukka vieläkin sohvallla mun vieressä päivittäin imeä lutkuttaa peitonkulmaa ja painelee etutassuillaan mun jalkoja..
voi vauvaa.. :) :)

Teresa S. said...

The idea of a curtain for this challenge is a great one! I need to think out of the box more like you!

Virpi said...

Tähänhän voi jäädä koukkuun.... Aloittais aina vaan uuden =) Verhosta tulee varmaan kaunis!

kissankello said...

tosi hyvän värinen verho on tulossa. Tykkään juuri tuosta väriyhdistelmästä.
Kysyit onko blogissamme oleva kissa meidän ja joudun toteamaan, että OLI. Siru katosi uudenvuodenaattona ja on todennäköisesti jäänyt auton alle. Siru oli Helmiinan kissa ja vuosi alkoi vähän surullisesti. No uusia kissanpentuja on Pirkon kotona jo Minjalla hautumassa ja lupasin Helmiinalle 2 kpl. tässä alkukeväästä varmaan syntyy, että such as a life.

MariJ said...

Hauskaa, kun osa meistä taktikoi ja aloittaa pikkutöitä, että ehtii varmasti vuodessa saada kaikki 15 valmiiksi. Ja sitten on toisia, jotka pistelevät verhokappoja ja muita "vähän" isompia. :D Tuleeko siitä kokonaan pistelty kappa, vai vain pisteltyjä kaitaleita väliin?

Minustakin on ollut yllättävän hauskaa aloittaa uusia töitä, vaikka välillä siitä meinaa tulla stressi. Mutta kun mulle se aloittaminen on vaikeinta, niin kiva että se on nyt niin monessa työssä tehty, on sitten helpompi jatkaa!

Hauskaa on myös seurata muiden aloituksia blogeissa (seuraan vain suomalaisia enkä ole ihan varma, onko listallani edes kaikki hassutukseen osallistuvat suomalaiset), ja kiva myös kun omaan blogiin tulee pitkästä aikaa myös paljon kommentteja pistelijöiltä - tosin neulojat varmaan kohta kyllästyvät, kun aina on vaan niitä ristipistoja mun blogissa. ;)

Hyvää loppiaispäivää! :)

Brigitte said...

Such a great idea to make this into a curtain for a small window. Very creative and a great project for the Challenge.

Marika said...

Sitähän voisi ottaa sellaisen hardcore -sarjan ja tehdä 180 aloitusta alkuvuoden aikana. Sitten voisi heinäkuusta lähtien pistellä niitä kaikkia vuoden loppuun asti. Ja valmiiksi tietenkin.....:-D

"pappi puikoissa" said...

Tämä onkin mielenkiintoinen aloitus!

Mari said...
This comment has been removed by the author.
Mari said...

Ihana idea joulukuistille jouluisen värinen kappa. Ihana malli siihen valittu.

Tosiaan tää on niin hauskaa, hirmu aktiivisia ollaan nyt blogeissakin, niin kivaa.

Jan 6, 2011 7:26:00 PM

Marika said...

Aivan ihana tulee tuosta verhosta, tykkään valtavasti!

Ja mikä tehotyttö sinä oletkaan! Valvot myöhälle ja aamulla olet jo joskus kukonlaulun aikaan kuntosalilla!!??