12.1.09

Le Temps nous égareThis is what I'll stitch this week, I took the photo this evening before I started stitching. It's Isabelle Vautier's Le Temps nous égare and I'm stitching it on Graziano linen fabric with DMC 815, surprise surprise :) I love Isa Vautier's designs, they are lovely and often designed to be stitched with red colour.

At first I thought I'll stitch the whole design with this colour, but now when I've stitched more, I know I'll restitch the alphabet. In the model the alphabet has been stitched with Pomme de Pin thread, colour Séduction and that's what I'm going to do too. I think it will look more vibrant with two different colours.

Happy Monday evening and happy week! We've had a very, very rainy and windy day today, it was terribly slippery this morning when I went for a walk. I'd love to see more snow!!

*****

Tätä pistelen tällä viikolla, otin kuvan ennen kuin aloin illalla pistelemään. Malli on Isabelle Vautierin Le Temps nous égare and teen sitä Grazianon pellavalle DMC:n langalla 815, yllätys yllätys :) Tykkään kovasti Isa Vautierin malleista, niissä on jotain ihanaa.

Suunnittelin ensin että pistelen koko mallin tuolla punaisella, mutta nyt kun olen tehnyt enemmän, niin aion purkaa nuo aakkoset. Mallissa aakkoset on pistelty Pomme de Pinin Séduction -langalla ja aion pistellä sillä itsekin. Luulen, että malli näyttää elävämmältä kahdella värillä pisteltynä.

Ihanaa maanantai-iltaa ja viikon alkua! Täällä on ollut tosi tuulinen ja sateinen päivä tänään, aamulla oli hurjan liukasta kun kävin kävelemässä. Voi että kun saataisiin lunta oikein paljon, niin minä tykkäisin :)

10 comments:

Cindy said...

Can not wait to see more progress on this piece. It is lovely!

Virpi said...

Näyttää ihanalta.

Jaana said...

Siinä sitä taas on tulossa ihanaa punaista; tykkään!!
Kattelin tuossa tuota sinun blogin kuvaa, ja tajusin nyt vasta että yhessä on Mantelikin :) Kivat kuvat!!

Annemarie said...

The snow has just gone, after two weeks of it. Very unusual for this place. It's raining now, but I don't mind:o)
I, too, love Isabelle Vautier and the piece you chose to stitch is gorgeous.

Anne said...

Nuo Vautierin mallit on ihania, kuin myös tämäkin. =) Pistelyintoa tuskin tarvitsee toivottaa, mutta toivotanpa kuitenkin. =D

Brigitte said...

I love Isa Vautier very much, have several books by her. Your stitching just motivates me to browse her books and look for a nice design to start. Yours looks great!

Nelapx said...

I'm concerned .. has not come at all? 20 if you dare to come will not claim, but I have lit my holy ... I need yours and the Alchemist
ya me estoy preocupando.. no ha llegado nada? dare hasta el 20 si no llegado pondre reclamo,,, pero ya tengo iluminado mi santo...me falta el tuyo y el de Alchemist

Srinity said...

Kiva malli ja värit, punainen ja pellava käy kyllä hyvin yhteen. Minkä HAEDin mallin ostit? Niitä on niin paljon erilaisia, että on hauska nähdä mihin päädyit. :)

Hazel said...

It is a pretty design. Are you going to be doing Isa Vs freebie Marquior? I am debating whether to do it or not. x

Carla said...

Great start, Leena!!