4.1.09

Exchange for Heather and Magic Mirror mittens - Vaihto Heatherille ja Magic Mirror -lapaset


Heather reminded me some time ago that I haven't written about the exchange I sent her in the autumn. I had to check and double-check and that's true, I have completely forgot to show you this! Thank you Heather for noticing this! We had a personal exchange and I stitched this small wallhanging / ornament for Heather. The design is October Curls by Bent Creek and I stitched it on 25 count Floba, over one. I added some linen string into the edges and also linen stems. It was great to do this exchange for Heather, she's such a sweet person and a talented stitcher!

Below you'll see that I definitely have done also something else than stitching during my Christmas holiday :) I haven't been knitting in ages, but I quickly grabbed some beautiful yarns at Tampere craft fair in November. Then I accidentally found Kristel's Magic Mirror mittens in Knotions magazine and I realized that one of the yarns I had bought was suitable for this pattern. I started knitting immediately but didn't finish these until now. I've knitted years ago, but I've never knitted "in English", so it took some time to figure out the abbreviations, but I found help in the Internet of course.

I fell in love with the pattern, some of the cables are mirrored for left and right mitten and it was great to knit again. I'm very happy with the result and so I took lots of photos with my daughter. The mittens are (fortunately) a bit too big for her, in some photos there are her hands inside and in some mine :) The yarn is Colinette Jitterbug and if I remember correctly, I used 2.75 mm needles, as I wanted the mittens to be more tight. While knitting I realized that stitch markers might be handy, I have all kinds of acccessories for stitching but not for knitting :)

Not to worry, this blog won't turn into a knitting blog :) I was just so happy with the result that I wanted to show photos. Have a happy Sunday evening, I'm off to stitch!

*****

Heather kyseli jonkin aikaa sitten, että olenko unohtanut näyttää kuvan vaihdosta jonka hänelle syksyllä pistelin. Piti tarkistaa ja vielä kerran tarkistaa, tosiaankaan en ole muistanut näyttää kuvaa tästä. Järkkäsimme syksyvaihdon keskenämme ja tein Heatherille tämän Bent Creekin mallin ja viimeistelin sen pieneksi seinäkoristeeksi. Malli on pistelty 25 count Floballe yhden yli ja lisäsin pellavanarua reunoihin ja kuivattuja pellavia etupuolelle myös. Tätä oli kiva tehdä, Heather on ihana ihminen ja taitava käsityöntekijä.

Alapuolella todistuskappale siitä, että täällä on lomailtu tekemällä muutakin kuin ristipistoja :) En ole aikoihin kutonut mitään, mutta olen saanut ihania neulottuja lahjoja ystäviltä viime vuonna ja aiemminkin ja ne varmaan saivat minut nappaamaan mukaan muutamia lankoja Tampereen messuilta marraskuussa. Messujen jälkeen törmäsin sattumalta Kristelin Magic Mirror -lapasiin Knotions-lehdessä ja huomasin, että yksi ostamani lanka sopii malliin. En ole koskaan kutonut englanniksi, niin että piti tutkailla lyhenteitä oikein kunnolla. Marjutin neulesanastosta oli iso apu.

Ihastuin malliin heti, vasemman ja oikean käden lapaset ovat hieman erilaiset, osa kuvioista kääntyy vastakkaisiin suuntiin. Lanka on Colinetten Jitterbug ja muistaakseni kudoin 2,75 mm:n puikoilla. Halusin napakan tuntoiset lapaset ja sellaiset niistä tuli, just sopivat. Osassa kuvista lapaset ovat tyttäreni käsissä, hänelle ovat (onneksi) pikkuisen liian isot. Meillä oli hauskaa kun otimme yhdessä paljon kuvia, siksi laitoin tännekin monta kuvaa :) Pieni välineurheilija taitaa asua minussakin, kun heti aloin miettimään että silmukkamerkit varmaan olisivat käteviä (ohjeessa käskettiin laittaa ja siirrellä...) ja niin pois päin :) Ennen käytettiin vaan langanpätkiä merkkinä, olen ihan pihalla noista silmukkamerkeistä enkä käyttänyt mitään merkkejä tai apulankoja noita tehdessä. Käytättekö te ahkerammat neulojat niitä?

Eikä huolta, ei tule tästä blogista neuleblogia tämän enempää :) Olin vaan niin iloinen kun osasin tehdä nuo lapaset, vähän jännitti kielen ja kuvioiden takia. Ihanaa sunnuntai-iltaa, minä painun pistelemään!18 comments:

mainely stitching said...

Oh, those mittens make me feel all warm and cozy just looking at them! And what a gorgeous exchange you made!! How could you forget that!?

karenv said...

Those mittens look really cosy! Lovely exchange too :)

Mari said...

Ihanat lapaset!!! :) Ja pistelykin on tietysti ihana, mutta lapaset ansaitsevat erityiskehut. Upeat, kertakaikkiaan!

Minä en ole eläissäni käyttänyt silmukkamerkkiä. Olen kyllä saanut sellaisia SNY:iltä yms., mutten osaa käyttää. Joskus olen kerrosmerkkinä käyttänyt isoa hakaneulaa, silloin olisi ehkä voinut käyttää jotain silmukkamerkkiä, mutta kun tein kauhean paksuilla puikoilla, niin ei löytynyt sopivaa silmukkamerkkiä. Että ei kaikki ahkerat neulojatkaan käytä silmukkamerkkejä. :)

Anonymous said...

Jippijaijeee!! Onnistuit neulomaan noin nätit lapaset! Ihastuinpa minäkin noihin Kristelin suunnittelemiin lapasiin. Miksei tästä voi tulla pistely- ja neuleblogi. Tuleepahan vaihtelua pistelyiden lomassa tehdä vähän muutakin käsitöitä.

Johanna P

Heather said...

I am glad you showed this now, it is so beautiful in real life. Thank you again Leena!

the mittens are very pretty, I love the color. I didn't know you could knit too! I want to learn someday :)

Tuulia said...

Onpa kauniit lapaset! Mie teen ja käytän silmukkamerkkejä koko ajan. Ne helpottaa elämää kovasti, varsinkin monimutkaisempien neuleitten kanssa. Mulla on merkkejä ihan liikaa, lähinnä siksi että meidän sohva vissiin elää syömällä merkkejä sisuksiinsa säännöllistä tahtia.. Suosittelen merkkejä kyllä lämpimästi! Miekin käytin ensin lankanpätkiä mutta ne on konstikkaita siirrellä, metalliset merkit siirtyy tikuilla helpommin.

vattumato said...

Kaunis vaihto jaihanat lapaset! Mä olen käyttänyt silmukkamerkkejä muutaman kerran. Useimmiten pärjää ilmankin vaikka ohjeessa niitä käsketäänkin käyttämään. Mutta sitten on ollut muutama työ joissa niistä on ollut iso apu.

makepeace75 said...

Ihanat lapaset olet neulonut! :o) Samat löytyy omaltakin listalta. Ja silmukkamerkkejä suosittelen minäkin lämpimästi. :o) Itse sekä teen niitä että käytän ja ovat huomattavasti langanpätkiä fiksumpia ja mukavampia käyttää.

Smily said...

So cute and pretty mittens! It is surely very warm to walk in them in a frosty winter day!

Srinity said...

Ihanat lapaset! Minun pitäisi itselleni tehdä lapaset mutta tuntuu että on kaikkea muuta mitä pitää ensin tehdä niin ei meinaa ehtiä. :) Tulee varmaan kesä ennen kuin minulla on uudet lapaset. :D

Katri said...

Ihania pistelyjä, tässä ja aiemmissa viesteissä! Myös viimeistelyt ovat upeita!

Lapaset ovat tosi nätit! Minullakin on tuo malli, mutta koskahan ennättäisin aloittaa... Hankin muuten viikonvaihteessa elämäni ensimmäiset silmukkamerkit ja sain myös ohjeet niiden käyttöön; olen niitä aikaisemmin monessa paikassa ihastellut ja ihmetellyt. Pitäisiköhän laittaa lapaset puikoille, jotta pääsisi kokeilemaan merkkejä :-)

Anonymous said...

Vau, mitkä lapaset. Ei noiden teko ihan tumpelolta edes onnistuis! En käytä silmukkamerkkejä yleensä, mutta joskus laitan hakaneulan korvaamaan silmukkamerkkiä...

Brigitte said...

Your ornament for Heather is such a beauty, I can see why Heather wanted you to show it on your blog. I love the creative way of finishing so much!

Great mittens for your daughter, she must love them!

Marika said...

Mulla on myös to do -listalla noi samat lapaset. aivan ihana malli ja hieno toteutus upeasta langasta. Samoin kuin esim. Tuulia ja Makepeace eli teen (jotka ovat kyllä ihan kötöstyksiä) ja käytän silmukkamerkkejä. Helpottaa hommaa.

Jaana said...

Voi mahoton!! Siis niin kauniit lapaset, että melkein toivoisin sinun jatkavanki tuota neulomisinspistä :) Näkee että sulla on mahtavan tasainen käsiala, kenties lukuisilla pistelyillä jotakin osuutta asiaan.
Olen itekki katellu tuota mallia, mutta en uskaltais alkaa englanninkielisenä väkertämään ;)
Silmukkamerkkejä en ole käyttäny, langanpätkiä kylläki :D

Marja-Liisa said...

Ihana pistely ja aivan ihanat nuo lapaset. Sama malli on ollut minullakin odottamassa jo jonkin aikaa, mutta ehkäpä nämä sinun kuvat rohkaisevat itseänikin niitä yrittämään. Jitterbug on kivaa neulottavaa.

trillium said...

The color is gorgeous! I'm still working on a scarf. I hope to knit some mittens before the winter here is over. Marie W.

MysteryKnitter said...

Lovely mittens!