14.8.08

Windows of Joy

I managed to finish stitching this ornament tonight, but it's too late for finishing finishing it now :) The photo is terrible as I just took it and it's almost midnight, so no light. I even managed to take a somehow twisted photo, in reality it's perfectly straight :)

Anyway, as it will be our mini-SAL weekend with Stephanie, I wanted to finish my last month's ornament before Friday. I didn't do very well last month in our SAL, so I plan to stitch and finish two ornaments this weekend.

This design is Windows of Joy by Liz Gorski of Primrose Needleworks and it was published in The Gift of Stitching magazine last year (December 2007). I stitched it on 32 count Belfast Vintage Country Mocha linen with DMC threads. I changed the threads a bit (used 115 for the red etc.) and added the buttons.

*****

Tämän koristeen pistelin loppuun tänä iltana, mutta viimeistely saa jäädä odottamaan pirteämpää hetkeä :) Kuva on ihan kamala kun nappasin sen just ja on melkein puoliyö, eli ei kunnon valoa. Sain otettua vielä ihan kieron kuvan, oikeasti koriste on kyllä suorassa :)

Joka tapauksessa, tulevana viikonloppuna meillä on taas Stephanien kanssa joulukoriste-SAL ja halusin tämän viime kuun koristeen saada valmiiksi sitä ennen. Viime kuussa ei ollut aikaa pistellä ja yritän ottaa tässä kuussa kiinni ja pistellä ja viimeistellä kaksi koristetta.

Koristeen malli on Primrose Needleworksin Windows of Joy ja se on julkaistu The Gift of Stitching -nettilehden joulukoristenumerossa viime vuonna (joulukuussa). Pistelin sen 32 count Belfast Vintage Country Mocha -kankaalle DMC:n langoilla. Vaihdoin vähän lankoja (punainen esimerkiksi on 115) ja lisäsin napit.

5 comments:

Sharon said...

Hi Leenu, very pretty ornament. Your blog has truly been a feast for the eyes!

Mari said...

Joulukoristeet on kyllä niin kivoja, tosi kivan mallin olet taas löytänyt.

Pistelin itsekin samaiselle kankaalle eilen kurpitsajutun.

Ja hei, taas on perjantai, mukavaa :)

Virpi said...

Kivannäköinen koriste. Minäkin ajattelin pistellä joulukoristeen, kun on taas stitch-a-thon viikonloppu edessä. Mutta nyt on pakko jatkaa leipomuksia...

tkdchick said...

lovely little ornie! Congrats on your finish!

nnikyes said...

Hi! I've discover your cross sticher jobs looking for new ideas in picasa... I love your jobs... I have to include my jobs in it, so you can see them... I'm green with envy.. I live in Guadalajara (Spain), and here it isn't any stich group :(

Best regards

Monica (nnikyes@gmail.com)