21.8.08

Pinkeep for Melissa - Kiitoslahja MelissallePinkeep design composed of:
La-D-Da: Gentle Spirit (flower)
La-D-Da: A Right Spirit (numbers)
La-D-Da: Angel Cat (heart)
Blackbird Designs: Evening shades the garden (grass)
The Prairie Schooler: New World Sampler (sun)
Stitched on handdyed linen with GAST and DMC threads

In the spring I stitched La-D-Da's Jasmine's Star and wrote to my blog how much I've fallen in love with La-D-Da's designs. Melissa from Canada (she doesn't have a blog) sent me a lovely e-mail, offering to send me couple of La-D-Da charts she doesn't need. That was such a kind thing to do, I was so surprised and happy of course! She sent me also couple of surprises and a wonderful letter, as she also loves handwritten, snail mail letters :)

Melissa absolutely didn't want anything in exchange, so I asked her permission to stitch her something :) She has received this pinkeep now and I was so happy to hear that she likes it. I knew at once what to stitch for her, as she asked about pinkeeps in her letter. I wanted to take a small part of each design she sent me and below the photo you can see the different parts. It was such a pleasure to plan and stitch this for you Melissa, thank you so much for everything!

The fabric is dyed by a friend of mine who attended a fabric dyeing course and she kindly dyed some linens for me too. This was 30 count when I gave it to her, but after the dyeing process the count is higher, I haven't counted the threads though. I love this colour!

Thank you for your lovely comments on my recent finishes! Life has been quite busy recently and your comments make my days :) I've couple of exchanges to finish today when evening (and my stitching time) comes, fortunately they are almost finished, so there's no panic, at least not just yet :) Happy Thursday everyone and happy stitching!

*****

Loppukeväästä pistelin La-D-Dan Jasmine's Star -mallin ja kirjoitin samalla blogiin miten olen ihastunut La-D-Dan malleihin. Sen jälkeen sain ihanaa sähköpostia Melissalta Kanadasta (hänellä ei ole blogia) ja hän halusi lähettää minulle pari La-D-Dan mallia, joita hän ei tarvitse enää. Olin iloinen ja tosi yllättynyt, mahtava yllätys tuollainen! Hän lähetti pari ylimääräistä malliakin ja ihanan kirjeen, hän on myös perinteisten kirjeiden ystävä :)

Melissa ei missään nimessä halunnut mitään vaihdossa, mutta pyysin saada pistellä hänelle jotain. Tämä neulavahti on mennyt perille nyt ja oli kiva kuulla että värit ja kuviot miellyttivät. Tiesin heti, että neulavahti pitää pistellä, koska hän kyseli kirjeessään niistä lisätietoa. Halusin ottaa pienen osan jokaisesta mallista jonka hän lähetti, kuvien alla on lista malleista.

Tuon ihanan ruskean kankaan on värjännyt ystäväni, joka kävi kankaanvärjäyskurssilla ja ystävällisesti värjäsi minullekin pellavia, eikös olekin ihana väri! Kangas oli minulta lähtiessä 30 count, mutta on nyt tiheämpää värjäysprosessin jälkeen. En ole laskenut lankoja, niin että en tiedä tarkkaa tiheyttä.

Tuhannet kiitokset kaikista kommenteista! Niitä on ihana lukea, päivät ovat olleet melkoisen kiireisiä ja on aina ihana nähdä että uusi kommentti on tullut :) Pari vaihtoa on tässä tänään viimeistelemättä, pääsen niiden kimppuun sitten illalla kun on aikaa pistellä, mutta ei vaihtopaniikkia ainakaan vielä :) Ihanaa torstaita jokaiselle ja pistelyniloa!


16 comments:

minna said...

Ihastuttavat värit pinkeepissä=)

Anonymous said...

Gorgeous in every way!!!!

Mari said...

Onpas sinulla kyllä ihania ystäviä! :) Ei ihme, että haluat heille pistellä noita lahjoja. Ja tuo pinkeep on hieno; hauska idea napata eri malleista osia ja yhdistää niitä - sehän on sitten jo melkein kuin oma mallisi. ;) Kauniisti olet kyllä osannut sommitella mallit toisiinsa sopiviksi. Taas voin vain ihailla sinua! :)

Minäkin taidan tästä painua pitkästä aikaa pistelemään... :) - Ei kun enpäs painukaan, justiinsa postinkantaja survoi valtavaa Ameriikan pakettia luukusta sisään... ;)

Maria said...

Kertakaikkisen upea pin keep! Sä osaat niin kauniisti viimeistellä niitä, olen useasti käynyt niitä ihailemassa, ja sitten tuo sovitettu malli. Ja kangas. Ja väriyhdistelmä.

Mulle ei muuten eilen illalla latautunut tuo Autumn Harvestin kansi. On kyllä hieno!

Aprilblue said...

J'ai vu que tu comprenais le français, alors je t'écris dans ma langue d'origine :-)
Le mélange des motifs rend ce pinkeep ravissant !
J'aime beaucoup les créateurs choisis

Chiloe said...

Waow! Waow! iot is soooooooooo beautiful! I wish I knew how to make those .

Yuko said...

What a beautiful pinkeep this is!
I always admire of your works, they all are always so perfect!
I love your taste very much!

Yuko from Japan

Carol said...

That's a really pretty pinkeep - lucky Melissa!

Andrea said...

A wonderful pinkeep.

Jennifer/OH said...

What a lovely pinkeep. How unique that you have combined so many different designs into one piece. I just love this linen. I am a real fan of the dark colored fabrics! Do you know what your friend used to dye this? A commercial dye or a natural dye, like coffee?

Sari said...

Ihana pinkeep ja upeita vaihtoja olet itsekin saanut!

Anne said...

What a gorgeous pinkeep Leena--I love the beautiful fabric! :)

Emma said...

Kaunis neulavahti ja kivoja vaihtoja olet saanut.

Brigitte said...

This is such a beautiful pinkeep. Your choice of motifs is so creative and your finishing is perfect.

Kirsi said...

Ihania juttuja taas joka postaus täynnä.

Melissa said...

I can tell you this pinkeep is even more beautiful when you hold it in your hand. It was very creative how you put the design together and the finishing is just superb. Thank you again! I love it! I don't have a blog yet but who knows? In the meantime I will keep stitching and keep the old tradition of snail mail alive!