20.9.10

Merry Christmas! - Ihanaa joulua!Merry Christmas (La D Da)
JCS Christmas Ornaments 2009
Picture This Plus Earthen Belfast linen / pellava
Carrie's Creation and Atalie threads / langat
French linen cord / ranskalainen pellavanauha

It was the third weekend of the month so I stitched some Christmas ornaments with Stephanie! I managed to finish this beauty and I LOVE it :) When finishing, I realized it must be the first pinkeep I've ever made to myself! It's about time... I've made many pinkeeps, but always for exchanges or gifts, so it was wonderful to make this and think that I'm actually going to keep it and display it. Pinkeep is one of my favourite finishes.

The backing fabric is vintage fabric I bought in France last year and I think the colours are great. Irmeli stitched this last year and used organza ribbons, so I just had to borrow her beautiful idea, thanks Irmeli :) I still have in Violarium some meters of the organza ribbons I used. If you're interested, I'll add free of charge 1 meter each colour (blue, red, green, golden brown and light linen colour) into your next order. Just mention my blog and this early Christmas gift for my blog readers :)

We're going to have a permanent Christmas cross stitch display at our veranda, since the furniture is now red and white. It's not yet a showpiece, but maybe when Christmas is nearer, I can show you more. You can see a tiny hint in the last photo, as Pipari was photographing with me, as always :)

Have a wonderful Monday! You can still enter my giveaway in previous post if you wish. Hopefully I'll have another ornament to show tomorrow, it's almost finished.

*****

Viikonloppu oli kuukauden kolmas, eli pistelin Stephanien kanssa joulukoristeita! Sain tämän vihdoin viimeisteltyä valmiiksi ja tykkään kovasti paljon :) Tajusin, että tuon täytyy olla ensimmäinen pinkeep jonka olen tehnyt itselleni, että ehkäpä oli jo aikakin... Olen tehnyt noita neulavahteja kyllä, mutta vain vaihtoihin ja lahjaksi. Oli ihana tehdä tätä ja ajatella, että sen saan laittaa jonnekin esille :)

Taustakangas on jotain vanhaa kangasta, ostin nipun sellaisia Ranskan messuilta viime vuonna. Nuo värit on jotenkin niin herkulliset ja sopivat täydellisesti pistelyyn. Organzanauhaidean lainasin Irmeliltä, Irmeli pisteli viime vuonna tämän saman mallin ja ihastuin siihen miten kauniisti hän laittoi organzanauhat koristeeksi. Kiitos Irmeli vinkistä! Violariumissa on muuten vielä muutamia metrejä jäljellä noita organzanauhoja mitä käytin. Jos kiinnostaa, niin lisään niitä metrin ilmaiseksi (jokaista viittä väriä - punainen, sininen, vihreä, kullanruskea ja vaalean pellavan värinen) seuraavaan tilaukseen, mainitse vaan tämä ennakkojoululahja blogin lukijoille tilauksesi yhteydessä :)

Meidän kuistilla tulee olemaan pysyvä jouluinen ristipistokoristelu, koska kuistin kalusteet ovat nyt punavalkoiset ja niihin sopii jouluiset pistelyt. Ihan vielä se ei ole esittelykunnossa, mutta pikku kurkkaus sentään on nähtävissä alimmassa kuvassa :) Pipari oli mukana kuvaamassa, kuten aina.

Ihanaa maanantai-iltaa! Edellisen kirjoituksen arvontaan voi vielä osallistua ja Unicef-mallia ehtii myös tilata! Olen vastannut nyt kaikille jotka ovat lähettäneet sähköpostia ja välitän viikonloppuna kaikkien loppuviikkoon mennessä maksaneiden maksut ja tiedot Gigille. Toivottavasti huomenna saan esitellä toisen joulukoristeen, jonka myös pistelin viikonloppuna, painun viimeistelemään!21 comments:

Hazel said...

This is gorgeous. I made this last year and made it into a stuffed hanging ornie. Love yours. x

Melissa said...

What a beautiful pinkeep, Leena! I love the colours of the floss you used! I love that last photo too. I can see that cute kitty being very good with the display! Love the little cabinet with the 3 hearts!

staci said...

Absolutely gorgeous! I love the colors and your finishing is stunning!!!

Srinity said...

Aivan mahdottoman kaunis! Nuo värit ovat ihanat.

Barb said...

Nice piece. Good job on it. Looks like your cat likes it too.

Mari said...

Ihana malli, ihana viimeistely.
Kuisti näyttää hienolta myös, joulukuisti kuulostaa tosi hyvältä :)

Eila said...

Viehättävä joulukoristepinkeep, kauniit värit!
Minulla polttaa niin näppejä päästä pistelemään joulujuttuja uudesta joululehdestä, mutta on yksi joululahjatyö (ei jouluinen) kesken, joten koetan malttaa tehdä sen valmiiksi ensin.
Ihana kuisti teillä!

Anonymous said...

Ihanan pistelyn olet jälleen tehnyt :)

Ulla said...

Ompas se kaunis! Ihana idea laittaa organzanauhat tuolla tavallla pinkeepin päälle.

MariJ said...

Hyvää joulua vaan sinullekin! ;) Ihana pistely! :)

Lumiruusu said...

Kaunis ,kaunis tuo pinkeep ,saankohan tuota organzanauha ideaa lainata minäkin..?
Tomera assistentti Sinullakin kuvauksissa,ihana kisu :)
Tuskin mitään yksinkertaisintakaan
kotityötä voin tehdä ilman että kaksi harmaan-vihreää silmäparia seuraa jokaista liikettäni...
Jopa tiskikoneen täyttö on jännää puuhaa kun se käy näin:
laitan lautaset ja kattilan koneeseen
- otan kissan nro 1. pois koneesta!!
laitan kuppeja ylätasolle
- otan kissan nro. 2 pois koneesta
jne.jne..
:) :)

Virpi said...

Oi, tämä pinkeep on ihastuttava! Kiitos lähikuvista =) Ehkä tämmöinen tumpelompikin uskaltautuu joskus yrittämään....

Irmeli said...

Kaunis, kaunis, tämä malli on kyllä niin ihana. Todella herkullinen on tuo valitsemasi taustakangas ja sopii niin hyvin pistelyn sävyihin. Oi, ja kiva huomata, että omasta tekeleestä on löytynyt ideaa käytettäväksi :). Omani on vielä laatikon kätköissä, mutta pianhan sen voi jo ottaa esille :).

Niina said...

Kylläpä on kaunis pistely ja tuo nurkkaus...Hyvältä näyttää ja jään janoamaan lisää kuvia siitä!

Tatkis said...

Wow, it looks so nice and cosy, wonderful Christmas design, and finishing is great!
I like your cat :)

Best wishes,
Tatyana

"pappi puikoissa" said...

Oih, upeat värit ja ihana viimeistely!

Virpi said...

Sinulle on tunnustus blogissani.

Leena said...

Tosi kaunis joulukoriste ja ihana apulainen :)

Siobhan said...

Beautiful! I just love your finishing, too!

Heather said...

Hello my friend, how on earth have you been? I can’t believe I haven’t stopped by to comment on your blog for so long. Thank you for stopping by mine. I love seeing your stitching, you have such a great eye for choosing colors. Your ornament is very pretty. I like your idea of making an ornament a month, then you actually have some made by Christmas. Have a good day!

MysteryKnitter said...

Anna tuolle suloiselle karvakerälle rapsutuksia minunkin puolestani, kun en itse sitä voi tehdä.