28.4.09

It will soon be summer :) - Kohta on kesä, sanoo Manteli :)We still have snow, as you can see in the photos above. It has been raining though since I took these photos of Manteli last week, so we now have a bit less snow :) These photos are a proof that summer is officially coming, as Manteli has been outside! She hasn't gone out during the winter, I think she really is afraid of snow... When the first snow arrived in the autumn, she touched it once lightly and since then she has wanted to stay safely inside.

But now she has been out twice, only on wooden stairs though :) Obviously she'd love to climb to the roof, but she fell to the ground and quickly tried to climb back again. I just love to take her out, it's always a great adventure for Manteli!

I have been stitching, but they are gifts and exchanges, so I can't show photos yet. Anyway, below is a very poor photo of a necklace I'm stitching. It's the beginning of one of my favourite quotes from one of my favourite books (actually the favourite book I think), feel free to guess if you like! This won't be very big, as I'm stitching it on 40 count linen over 1, with Pomme de Pin Ecureuil en pyjama thread.

Speaking of quotes, I started reading Anne of Green Gables again, as I have been watching the mini-series on TV with my daughter. I haven't read those books in ages, but I again realized that there are so many quotes in these books I love, like these, exactly what I think every morning :)

"I'm so glad it's a sunshiny morning. But I like rainy
mornings real well, too. All sorts of mornings are
interesting, don't you think? You don't know what's going
to happen through the day, and there's so much scope for
imagination..."

"Isn't it a splendid thing that
there are mornings?"

Have a very happy morning tomorrow and happy stitching!

PS. The winners of Violarium's Stitched mailart contest have been announced today :)

*****

Meillä on täällä vielä lunta, kuten kuvista näkyy. Nuo kuvat on tosin otettu viime viikolla, nyt on satanut sen verran, että lumi on vähentynyt vauhdilla, mutta on sitä vielä :) Kuvat todistavat senkin, että kesä on oikeasti tulossa, koska Manteli on käynyt ulkoilemassa! Manteli ei ole käynyt pihalla koko talvena, luulenpa, että meidän kissa oikeasti pelkää lunta... Syksyllä kun ensilumi satoi, Manteli kävi hipaisemassa tassulla lunta ja sen koommin ei ole ulos halunnut mennä.

Nyt on käyty kahdesti pihalla, tosin puisilla portailla ainoastaan :) Ihan näyttää siltä kuin Manteli haluaisi kiivetä katolle asti, mutta tipahti märkään maahan ja sen jälkeen yritti nopsasti päästä takaisin ikkunalaudalle. Ulkoileminen on aina Mantelille yhtä suuri seikkailu ja sitä on ihana seurata!

Pistellytkin olen, mutta ovat kaikki vaihtoja tai lahjoja, niin että eipä ole juuri kuvia mitä näyttää. Alapuolella kuitenkin kuva kaulakorusta jota aloin pistelemään. Siihen tulee yksi lempparilauseistani yhdestä lempparikirjastani (tai oikeastaan siitä lempparikirjastani), arvata saa jos haluaa! Tästä ei tule kovin suuri, koska teen sitä 40 count pellavalle yhden yli, Pomme de Pinin Orava pyjamassa -langalla (Ecureuil en pyjama).

Sitaateista puheen ollen, aloin lukemaan taas Montgomeryn Anna-kirjoja, kun tyttären kanssa katseltiin telkkarista tullutta sarjaa digiboksilta. En ole lukenut niitä vuosikausiin, mutta löysinpä taas sieltä ihania pätkiä, niinkuin nämä, täsmälleen samoin ajattelen joka aamu :)

"Hauskaa että aurinko paistaa. Mutta sateiset aamut ovat myös mukavia. Aamut ovat aina jännittäviä, eivätkö teistäkin? Ei koskaan tiedä mitä voi tapahtua päivän mittaan."

"Eikö olekin hyvä, että on aamuja!"

Ihanaa huomisaamua ja pistelyniloa!

PS. Violariumin kirjekuorikilpailun voittajat on julkistettu tänään :)10 comments:

Mari said...

Mulla on varmaan vielä huomisaamunakin tämä hymy naamallani kirjekuorikisan ansiosta. :) Ja Anna-kirjat on ihania; mulla kesti aikoinaan kauan, ennen kuin paras ystäväni, joka on Anna-fani, sai minut houkuteltua lukemaan Annat, tai oikeastaan se kävi niin, että makasin 13-vuotiaana vesirokossa viikon ajan ja pyysin ystävää tuomaan mulle "jotain lukemista" kirjastosta, niin tämä kantoi koko Anna-sarjan mulle, oli sitten pakko alkaa lukea. :D Mutta niin tuli fani minustakin, ja osaan vieläkin ulkoa monia pätkiä Annoista. :) Ja ihan vasta katsoin dvd:ltä sen tv-sarjan, mulla on se boksina itselläni. :) Kirjat luin tuossa muutama vuosi sitten uudelleen, kun niistä tuli viimein ne kaksi ennen suomentamatonta.

Mukavaa aamua sinullekin! :)

Daffycat said...

Manteli looks as though she is enjoying the fresh air. Won't warm weather be nice?

lena-lou said...

How cute is your puss cat :-))

Melissa said...

"All we have to decide is what to do with the time given to us" - Gandalf, LOTR.

Right? You & me both.

Lovely to see sweet Manteli!

Katri said...

Manteli on kyllä tosi suloinen!

Täällä myös yksi Anna-fani :-) En tiedä kuinka monta kertaa olen kirjat jo lukenut, ja osaan varsinkin kolme ensimmäistä lähestulkoon ulkoa :-)

Mielenkiinnolla odotan kaulakorun valmistumista.

Sari said...

Ihania Manteli-kuvia!!!

Anonymous said...

Lovely pictures of your kitty :)

RuthB said...

I love the pic of Mantelli with er foot up on the ground -- like "oh God, not snow-- no, don't make me go there" :)

Here's to a nice thaw for your kitty.

Margaret said...

I too love Anne of Green Gables and I am currently stitching an Anne Alphabet Sampler into a book to exhibit at our Embroiderers Guild display in August. There are some photos of the progress on my blog.

Ninnu said...

Ihania kuvia Mantelista!
...ja upeita kirjekuoria oli Violariumiin tullut!

Itseltäni jäi kuorikisa sitten kuitenkin väliin.. ehkä joku toinen kerta.

Aamut ovat minustakin vuorokauden parasta aikaa.