20.6.11

The very first - Ihan ekaWe spent last weekend at the summer cottage and saw also living whooper swans. My mum and dad gave us this swan on Saturday, as it was our 17th wedding anniversary! It's a very special gift as it's the first cross stitch design I've ever stitched :) I guess I was 15 or something years old and I made it at school. My mum was teaching handicrafts at school at the time so she remembers that we were allowed to choose a project and I wanted to stitch. The design was published in a magazine. I had completely forgot this, but of course I remembered when I saw it. There are couple of mistakes in it, but I like it nevertheless!

My mum had finished this for us in a pinkeep style, there's a beautiful blue and white cotton fabric on the back. She did great job, I think this is the first pinkeep finish she has made, as she's not a stitcher, even though she stitches every now and then :) She prefers sewing and knitting, she sewed lots of clothes for us when we were kids.

Thank you for your comments on my bag! I've drawn a name out of the hat and the very last comment was the lucky one this time! Congratulations Leena, I'll post the chart for you.

*****

Olimme viime viikonlopun mökillä ja näimme siellä ihan oikeitakin laulujoutsenia. Tämän joutsenen saimme äidiltä ja isältä lauantaina, meillä oli hääpäivä (17 vee jo). Tämä on hyvin erityinen lahja, se on nimittäin ensimmäinen ristipistotyö minkä olen tehnyt :) Olin varmaankin 15-vuotias kun tein tämän koulussa. Äiti opetti meille käsitöitä ja muistaa, että saimme valita jonkun työn ja minä halusin nimenomaan pistellä. Malli on kai Suuresta Käsityölehdestä. Olin unohtanut koko työn, mutta muistin kyllä kun näin tämän ja muistin heti missä siinä on virhe :) Yhdessä kohdassa muutama pistokin menee väärään suuntaan, mutta hälläväliä...

Äiti on viimeistellyt tämän neulavahtityyliin, taitaa olla ensimmäinen tällainen viimeistely minkä äiti on tehnyt. Taustalla on kaunis sinivalkoinen kangas ja muutenkin tietty viimeistely on ihan täydellinen. Äiti ei paljon pistele, vaan ompelee ja kutoo enemmän ja tekee kaiken tosi tarkasti ja huolellisesti. Kiitos äiti!

Tuhannet kiitokset kaikista laukkukommenteista! Arvoin nimen ja tällä kertaa onni suosi vihonviimeistä kommentoijaa. Onnea kaima, lähetän mallin postissa.

20 comments:

"pappi puikoissa" said...

Söötti :)

Leena said...

Ei voi olla totta että voitin :D
Kiitos!
Joutsen on ihana!

Hazel said...

What a lovely stitched piece. So pretty. x

Tatkis said...

Lovely stitched swan! And great present too :)
I like that technique of stitching!

Best wishes,
Tatyana

Eila said...

Hieno joutsentyö ja viimeistely, eipä ihme että olet niin taitava pistelijä kun jo tuolla iällä olet aloittanut:)

Pirjo V (Oupsi) said...

Tutun näköinen joutsen... minulla on tuossa seinällä sama malli pisteltynä. Oli varmaan minullakin ensimmäsiä ristipistotöitä. Samasta lehdestä tein toisenkin lintumallin.

Melissa said...

That is a lovely design and so nice that your mom finished it for you1

Marika said...

Oi kuinka kaunis ja miten sopiva hääpäivälahja joutsen yksiavioisuudessaan onkaan !

Justflo said...

What a lovely surprise gift. Belated Happy Anniversry wishes to you.

Mari said...

Miten arvokkaan hääpäivälahjan saittekaan! Joutsen on todella kaunis, upea ihan eka työ.

- Virpi - said...

Tuohan oli nostalginen ristipistotyö. Tein sen anopille reilut 20v sitten ja nyt se on tullut takaisin minulle. Mukavaa juhannusta!

Andrea said...

A lovely stitched design and a beautifully finished as a gift from your Mum.

kissankello said...

olipas kaunis joutsen ja niinkin nuorena tehty:)

Virpi said...

Voin onpa kaunis työ! Kiva idea tehdä kuva noin, vähän niinkuin "negatiivina" tavalliseen kuvaan verrattuna! Enpä ole ennen nähnytkään, että varsinainen kuvio jätetään pistelemäättä ja vain tausta pistellään. Kokeilemisen arvoinen juttu. Ja varmasti ihana saada eka työ kotiin muistoksi. Onnea myös hääpäivän johdosta.

mimila said...

it is a really wonderful present! It's beauty in it's simplicity. And, of course, the swan is the best simbol of loyalty and love, suitable for your anniversary.

Marika said...

ONpas taidokkaasti tehty, varmasti ihana kun tuollainen aarre on säilynyt :)

Itsekin löysin viikko sitten pojan kaappeja siivotessa tyynyn, jonka olen ala-asteella ihan ensimmäisillä luokilla tehnyt :) Puhumattakaan eräästä piposta, jonka viidennellä-kuudennella luokalla neuloin.. muutama joulu sitten sen joku kaiveli varastosta vanhempieni luona ja siitä riitti naurua! Joo, olin aika surkea neulomaan ja käsitöissä muutenkin ;)

Ninnu said...

Aivan ihana ja herkkä joutsenpistely. Kaunis. Olet ollut taitava jo silloin. Onnea hääpäivän johdosta näin jälkikäteen!

Anne said...

Ihana joutsen =) Terkkuja ;)

Siobhan said...

What a wonderful stitched piece!! What nice memories associated with it, too. :)

Anonymous said...

Ihana joutsen-pistely! <3
Olen etsinyt juuri tätä mallia pitkään. En itse asiassa tiedä, onko ohje ollut alunperin ristipistomalli vai ohje virkattavaan joutseneen. Tietäisiköhän joku, mistä juuri tämän joutsen-mallin saisi?
Sari