8.6.11

Crazy winds... - Tuulee, tuulee...
Westwinds (Carriage House Samplings)
32 count Lakeside Linens Vintage Sand Dune
DMC threads


Mission impossible - my first Crazy January Challenge finish! I love this design and it was such a joy to stitch. I'll probably have it framed, the colours would be a perfect match to our study. Several stitchers have told me they are interested in the chart, so I'll give it now away to someone else to stitch. I'll draw a name out of the hat on June 20th. Please let me know in your comment if you'd like to be included in the drawing.

Lo and behold, I've been sewing! With my sewing machine! The reason for this is that only half of the family has been home, which means only half of the kitchen table is needed at meal times, which means I can spread out all the equipment on the other half. Plus I needed a grocery shopping bag. I love the result, even though it's far from perfect. I didn't have a pattern, I like to draw my bag plans on a piece of paper and then just count and cut and sew and make mistakes and hopefully learn :)

I've been organizing and noticed that I've got tons of old jeans washed and waiting to be sewed. I just can't trash jeans, because it's such a wonderful material. I've got big jeans bag plans which include stitching also, but I wanted to practice with the jeans only.

The bag is lined with a blue and white striped, heavy cotton fabric, but I forgot to take a photo (zillions of mosquitos...). The bag isn't very sturdy, as I want it to fold, so it's only jeans, thick cotton and light interfacing. There is a hard cardboard on the bottom. I inserted a pocket (with a lace zipper) for my wallet and phone and also a hook for my keys, because I always misplace them. I found the fabric flower origami tutorial in the Internet.

It's definitely summer in Finland now, today we had +30C (85F) and it's practically never that hot here. I've learnt to love the sunshine, we're so lucky to have four real seasons.

Have a wonderful week!

*****

Eka hassutustyö valmis, ihmeiden aika ei ole ohi! Tätä oli ihana pistellä. Varmaankin kehystytän sen, värit sopisivat täydellisesti meidän työhuoneeseen. Useampikin pistelijä on kertonut olevansa kiinnostunut mallista, niinpä arvon sen eteenpäin seuraavalle pisteltäväksi. Kerro kommenteissa jos haluat osallistua arvontaan, arvon mallin maanantaina 20. päivä.

Lisää ihmetyksen aiheita - olen nimittäin ommellut! Ompelukoneella! Syy tähän on se, että vain puoli perhettä on ollut kotona, mikä tietty tarkoittaa, että vain puolta ruokapöytää tarvitaan ruoka-aikoina, mikä tietty tarkoittaa, että toiselle puolelle voi levitellä kaikki ompelutilpehöörit. Sitä paitsi tarvitsin ruokaostoskassin. Tykkään tästä kovasti, vaikka se on kaukana täydellisestä. Minulla ei ollut kaavaa, yleensä piirrän kassisuunnitelmat paperille ja sitten lasken, leikkaan, ompelen, teen virheitä ja ehkä opin :)

Olen kevätsiivoillut ja huomasin, että minulla on hirveästi farkkua pestynä ja odottamassa ompelua. En vaan voi nakata vanhoja farkkuja roskiin, koska farkku on niin kiva materiaali. Minulla on suuria farkkukassisuunnitelmia, joihin sisältyy pistelyäkin, mutta ajattelin harjoitella tällä pelkällä farkulla ensin.

Kassissa on vuorikin, sinivalkoraitainen melko paksu puuvilla, mutta unohdin ottaa kuvan, koska pihalla oli tsiljoona itikkaa! En halunnut tästä kovin jäykkää, tahdon että sen saa taiteltua kasaan, niinpä farkun ja vuorin välissä on vain ohut tukikangas. Pohjalla on kova pahvi ja kassi on mitoitettu niin, että vierekkäin mahtuu kaksi maitopurkkia. Tein kassiin taskun kännykälle ja lompakolle (pitsivetoketjulla) ja lisäsin jousilukon avaimia varten, kun aina hukkaan ne kassin pohjalle. Ohjeen kangaskukkaorigamiin löysin netistä.

Kesä on täällä tosissaan, tänään mittari näytti tasan 30C, enpä muista olisiko meillä koskaan ennen tuollaisia lukemia näyttänyt! Olen oppinut tykkäämään kesästä ja auringosta, ihana kun on kesä ja lämmin ja lapsilla loma. Lempparivuodenaika on silti vielä edessä, mutta ihana saada elää näitä aurinkoisia hetkiä juuri nyt. Ihanaa viikkoa jokaiselle!

PS. Kiitos valokuvakehuista, en tosiaankaan ole niitä ansainnut, järkkärikamera tekee työt :) Syväterävyys säätyy tosi helposti ja lisäksi tarvitaan vain sopiva valo sekä lemppariobjektiivini (lue: se ainoa jonka omistan kittiputken lisäksi eli Canon EF 50mm f/1.8 II). Kovasti tykkään kamerani kanssa leikkiä ja ehkä jonain päivänä opin oikeasti jotain valokuvauksesta.37 comments:

liinu said...

Tosi kaunis malli, joten tietysti haluaisin osallistua arpomiseen :) Näppärän kokoinen ostoskassi, ei saakaan olla tuon suurempi tai sitä ei jaksa kantaa... Kivoja yksityiskohtia.

mainely stitching said...

Oh what a great finish!!! And it's one of Kathy's designs I don't have, so I'll sit here with crossed fingers till you draw a winner. :D

Virpi said...

Mieluusti osallistun arvontaan - on niin nätti valmiina =D

Upea kassi! Minulla tosin ei koskaan riitä yksi vaan tuollaisia pitää olla vähintään kaksi mukana =D ja kaupassa pitää rampata lähes päivittäin...

Eila said...

Pistelystä tuli hieno ja tietysti arpajaisiin mukaan!!!
Kassi on kaikkine yksityiskohtineen upea, voi kun olis itselläkin taitoa ja kärsivällisyyttä tuollaisen tekemiseen:)

Marja-Liisa/Oupsi said...

Arvonnassa mukana! Kuten aina, pistely ja ompelu ovat aivan ihquja. Kassissa monta kivaa yksityiskohtaa ja pistelyssä tosi kivat värit. Lämmintä kesää!

kissankello said...

pistely on tosi nätti, mutta pellavalle. En tohdi osallistua arvontaan, luovutan luovemmille ihmisille.
Kauppakassi on aivan mahtava, tosi söpö :)

Ritva said...

Pistelystä tuli hauska ja sopii näihin maisemiin = aina tuulee :)
Mukana arvonnassa, tietenkin :)
Kassihan onnistui tosi hyvin, enää et voi sanoa, ettet ole väleissä ompelukoneen kans!

MariJ said...

Ihana pistely ja aivan upea kassi! :) Mää kykenen tekemään tasan sellaisen kassin, jossa kangas taitetaan kahtia, ommellaan sivusaumat ja kiinnitetään sangat - ja nekin yleensä onnistun kiinnittämään jotenkin väärään paikkaan... ;) Minä en muuten osallistu arvontaan, saa muut paremmat mahdollisuudet. ;)

Lumiruusu said...

Onnea onnea ,upea pistely tuon puun riippuvat okast ja lintu on ihan huippuja!
ja kassi tietty on niin nätti ja täynnä ihania yks.kohtia :)

Tällä kertaa en osallistu mallin arvontaan kun on niin monta ruusuista työtä odottamassa ja ihana
Jardin Priven Marquise-samplerikin houkuttelisi ..
vaan jos nyt aloitan sen koskahan sitten valmistuisivat hassutustyöt :D

Aija said...

Olen jo aikaisemmin ihastellut tuota mallia, joten ehdottomasti arvonnassa mukana. :-)

Näppärän näköisen kassin olet tehnyt. Aika hyvi vetäisty ihan vain omasta päästä ilman kaavoja!

marjoriitta said...

Nyt kyllä olet loistavissa väleissä ompelukoneesi kanssa. Kassi on todella hieno, kaikkine yksityiskohtineen täyskymppi. Pistely on kaunis ja niin minun väriseni, joten osallistumpa arvontaan

Betti said...

This is so so so so beautiful!!!!! Nice sampler and great finishing!
Have a nice day,

Betty from Hungary

Kaisa said...

Ihana malli,totta kai arvontaan mukaan!
ja laukku;WAU!
Itsekin säilön farkkuja ja olen niitä jo leikkonutkin,koirille olisi tarkoitus tehdä makuu alustaa.Ehkä.Joskus...

Maria said...

Hieno! Mukana arvonnassa. Minulla odottavat farkut tilkkupeitoksi pojan huoneeseen.. Jos jo tänä kesänä;)

Melissa said...

Congratulations on finishing Westwinds! It is such a lovely piece. I don't need to be included in the drawing as I have it in my stash already.

Cute denim bag! I can see you are very creative with your sewing machine too!

Enjoy the heat!

Katri said...

Onnittelut ekan hassutuksen valmistumisesta! Tosi nätti malli, joten osallistun mielelläni arvontaan. Ja vau mikä kassi! Upea!

Ulla said...

Onnea ekan hassutuksen valmistumisesta! Ihana siitä tulikin ja ihana tuli myös laukustasi!

Mukana arvonnassa!

Marika said...

Ciao ! Arvonnassa mukana tietty. Ihana kassi yksityiskohtineen kaikkineen. Viceversa oli vissiin muuttaut ...:-(

Kay said...

Westwinds turned out great, and I would love to stitch it! So nice to see your finished tote bag. I have a huge pile of old jeans waiting to be turned into something useful.

Irmeli said...

Aivan mahtava tuo farkkukassi, kauniita yksityiskohtia paljon, ihana kerrassaan. Pistelytyö on myös tosi kaunis, mutta minä jään myös pois arvonnasta tällä kertaa, kun jonossa on jo niin monta 'must to do' mallia odottamassa :). Tekemäsi synttärivaihto tuolla alapuolella on oikein super ihana, kauniit mallit, ihanat värisävyt ja upeat viimeistelyt.
Mukavaa, kun puutarhakärpänen on iskenyt sinuunkin :).Ihania kukkijoita olet saanut penkkiisi. Vilautappa joskus kuvia :).

Virpi said...

Malli on aivan mielettömän ihana, joten riemumielellä osallistun minäkin arvontaan! Lisäksi onnittelen ekan hassutustyön valmistumisesta. Ja kuolat valahti kirjaimellisesti näppikselle kun farkkukassiasi ihastelin. Siis mielettömän ihana ja ihanuus syntyy juuri siitä, että kangas on pesussa vaalentunutta, eikä suoraan pakalta. Ihana ihana kassi!

"pappi puikoissa" said...

Iiihana on tuo pistely, ja tosi kiva kassi! Tuommoista taiteltua kangaskukkaa en ollutkaan ennen nähnyt, joten täytyypä laittaa taas tuonne "korvan taakse", josta jo alimmaiset putoilee...

Ja juu, tahdon olla mukana arvonnassa myös! :)

Anonymous said...

Ihmeiden aika ei siis ole ohi :) Seuraavan puolen vuoden aikana saat arvatenkin vielä toisen hassutustyön valmiiksi. Upee kassi. Mie kulutan omat farkut niin hyvin puhki, ettei niistä mitään jämätöitä voi tehdä. Mullapa oli töissä sisällä 30,5 astetta lämmintä eikä pakoon päässyt :)

Andrea said...

Love the colours in the Westwinds piece. Your 'designer' bag is fabulous!

Pirjo V (Oupsi) said...

Pistelymalli on kaunis ja minunkin mieleen, siis tahdon arvontaan mukaan. Onnittelut ompeluinnostuksesta, tulos on tosi kiva. Suosittelen jatkamaan kassitaiteilua :)

Ninnu said...

Aivan ihania kesäisiä käsityökuvia kaikki! Itse kun tykkään sinisävyisistä töistä, niin kuvia on mieluisa katsella. Kesäkassi on kaunis.

Saara P said...

Hei! Aivan upeat värit tuossa pistelyssä. onnittelut valmistumisesta!
Olen niin ihastunut CHS-malleihin, että haluan koittaa onneani tämän kanssa.

Anonymous said...

Arvonnassa haluan olla mukana.

Aivan ihanan kassin olet tehnyt.

cross stitch kits said...

beautiful work. I wish I had some spare time to stitch this, I am in the middle of two cross stitch projects that must be finished till end of July. The person who will get the chart is very lucky as this is a wonderful design.

Marika said...

Hieno on pistely ja osallistunpa arvontaan (jos voitan, niin malli tosin lähtee eräälle toiselle lahjana :)

Aivan ihana tuo kassi! Minä en ole niitä pitsivetoketjuja vieläkään raskinut käyttää missään... jospa suunnittelisin jonkinlaisen kassin itsekin :)

Justflo said...

Lovely stitching,

Your bag looks great Must admit i had never thought of using old jeans to make such a sturdy bag. Thanks for the idea.

Sari said...

Onpa tosi hieno laukku! Ja ristipisto on kiva. Osallistun mielelläni mallin arvontaan.

Mari said...

vau mikä laukku, ompelukone on hyvä ystävä sun kanssa :).
Westwinds on vaan niin ihana, arvontaan mukaan ehdottomasti!

Cindy said...

You are really creative, Lennu. Love your jeans bag. Not easy to sew on jeans as they are pretty thick, especially at their joint.

Leena said...

Ihana pistely ja upea kassi!!
Mukana arvonnassa :)

Brigitte said...

Congratulations on your first Crazy finish. And congratulations on making this wonderful bag. Very creative!

Anne said...

Ihana pistelys ja tuo kassi on kyllä ihana kans! Livenä oikein syötävänb ihana! =) Sää osaat kyllä ommella, kateellisena toteaa hän. T. naapurin tumpelosormi ja tahma-aivo =D