21.4.10

A treasure - Aarre


This is something gorgeous I received last weekend from a stitching friend - Pirjo I. She teaches among other things bobbin lace making and she made me this wonderful, marvelous, adorable cat! She said it's a thank you for my help, but I think she went way overboard, I haven't done anything above normal friendship :) I so much love this and it must have taken ages to make this! I'm going to get it framed, it's a treasure.

I've made a decision and then a plan. One day I'm going to have a stitching room in shades of red and linen colour, with red and linen coloured stitching accessories and storage :) At the moment I don't have even a corner and my stash is literally everywhere. I spend too much time searching for things when I want to start stitching or finishing something new and I hate that. So I'm going to buy couple of shelves when I next time go to Ikea and I'm going to start building at least a tiny stash corner into our bedroom. Below the very beginning - I made couple of bobbins for ribbons and cords and laces. It was fun and I think what makes it even funnier is the fact that I must make lots of these in order to have place for all my ribbons :D

It's a gorgeous, sunny day with a spring wind! I've been stitching only secret things, so no stitching photos until next time :) Have a very happy day!

*****

Tällaisen aarteen sain pistelevältä ystävältä - Pirjo I:ltä - viime viikonloppuna. Hän opettaa mm. pitsinnypläystä ja teki minulle tämän suloisen, ihastuttavan, upean kissan! Hän sanoi, että se on kiitokseksi avusta, mutta on kyllä pikkuisen liian iso kiitos normaaleista ystävänpalveluksista :) Voi miten kauan tätä nyplätessä onkaan mennyt, se on uskomaton. Olen niin, niin ihastunut tähän, aarre joka pääsee kehyksiin! Kiitos vielä tuhannesti Pirjo!

Olen tehnyt päätöksen ja suunnitelman. Jonain päivänä minulla on oma punasävyinen pistelyhuone, jossa on punasävyisiä ja pellavaisia pistelytarvikkeita ja säilytyslaatikoita ja kaikkea ihanaa :) Tällä hetkellä ei ole edes nurkkausta ja pistelytarvikkeet ovat siellä ja täällä. Kuluu liian paljon aikaa etsiessä tavaroita kun haluan aloittaa jotain uutta ja inhoan sitä. Niinpä seuraavalla Ikean reissulla ostan hyllyjä ja alan tehdä edes pientä tarvikenurkkaa makkariin. Alapuolella hyvin vaatimaton alku, askartelin pari nauhapuolaa. Näitä oli hauska tehdä ja hauskuutta lisää se, että niitä pitää tehdä vielä aika paljon lisää, että kaikille nauhoille, pitseille ja nyöreille on omansa :D

On ihana, aurinkoinen päivä ja keväinen tuuli! Olen pistellyt vain salaisuuksia, joten pistelykuvia vasta ensi kerralla. Ihanaa päivää!

16 comments:

Virpi said...

Aivan uskomattoman upea kissa! Kaikkea nuo nyplääjät osaavatkin. Kauniita puolia olet tehnyt. Onkohan tuo pistelyhuone kaikkie ristipistelijöiden unelma =) ? Minäkään en tykkää tavaroiden etsiskelystä, koska se on ihan hukkaan heitettyä aikaa.

KarenV said...

What a beautiful cat! Your friend is very talented indeed!

I've made some of those bobbins recently and they're fun to do. Good luck creating your own little stitching space.

Neili said...

Ihana kissa!

Pirjo V said...

Kauniin työn ja taidolla on Pirjo nyplännyt! Itsellänikin on tuo malli, mutta enpä ole vielä ehtinyt toteuttaa sitä. Pistelyhuone on kiva idea.

Marika said...

Pirjolta voi kyllä miltei odottaakin jotain noin käsittämättömän upeaa!!! Todella hieno työ.

♥ Sari ♥ said...

Ihana kissa! :) Hei miten sä oot tehny noita nauhapuolia? Päällystänyt pahvia kankaalla? Oon nähnyt noita useammassa blogissa ja miettinyt, että pitäisköhän itselläkin tehdä... Ne nauhat ja pitsit kun todellakin ovat sikin sokin...

Mari said...

Aivan uskomattoman ihanan kissan olet saanut! :) Ihailin kyllä vastikään Pirjon oppilaidenkin nypläystaidonnäytteitä, kun tuolla mun työpaikan vitriinissä niitä oli esillä (onkohan vieläkin, ainakin siellä on nyt kaikkea muutakin käsityötä esillä), joten ei ihme että nypläyksen opettaja itse osaa tehdä jotain noin ihanaa. :)

Hienot on sinulla suunnitelmat punaisesta huoneesta. :) Onko perhe myös suunnitelman tukena? :)

Jaatiina said...

Aivan upea kissa! Kauniita puolia olet myös askarrellut.

Minä olen saanut oman nurkkauksen olohuoneeseen, tosin se on vielä kesken. Siinä voin pistellä, mutta pistelytavarat tulevat todennäköisesti sijaitsemaan muualla. Ympärillä on lähinnä kirjoja. (Palaan asiaan Oupsissa tai blogissani, kun sisustus etenee.)

Ulla said...

Aivan mielettömän upea kissa!!! Sulla on hyvä päätös ja suunnitelma, nyt vain toteuttamaan sitä. Kunnon pistelyhuone on jokaisen pistelijän unelma.

Niina said...

Ihana kissa, itse tällainen noviisi nypläyksessä vasta :) Pakko myös kompata Saria, miten olet nuo puolat tehnyt?

Siobhan said...

Oh my goodness, what an amazing piece of artwork!! I love that kitty--gorgeous.

Good luck with your red & linen stitching area plans! They sound divine. I also don't have my own space. I figure I will when the kids are grown, but I'm not in any rush for that to happen. I should convert an area of my bedroom for that, too. I always think of Anne/Tempus Fugit when I think of red and linen!

jaana said...

Upea kissa!!!! Taidokkaasti tehty!!! Ja niin ajatuksella varmasti juuri sinulle tehty :)

Amalia said...

Kyllä on kaunis kissa. Kunpa saisin sen mallin.

Mari said...

Oi, oi kuinka ihana kissa!
Pistelyhuone tulee minullekin sitten joskus, kun isommat lapset ovat lentäneet pesästä :). Pistelynurkasta on hyvä aloittaa ja pikku hiljaa tehdä ja saada lahjaksi niitä ihania pellavaisia pistelijän tarvikkeita. Meillä suuri osa olohuoneesta on omistettu käsityötavaroille, piilossa toki kaapeissa, mutta kuitenkin olohuoneessa. Mutta näillä mennään nyt.

Ihanaa viikonloppua!

Nunt said...

Aivan mahtava tämä kissa... Itselläni on nypläystyyny varastossa, mitään näin hienoa koskaan saanut aikaiseksi...

MysteryKnitter said...

Tyrmäävän ihana kissa! Ja upeita nuo sinun puolasi.