8.2.10

Monday again - Maanantaina mammat meni


Tralala: Poupées Russes
25 count Floba, Atalie (colour Rubis) and DMC threads
Stitched over one fabric thread (yhden kankaan langan yli pistelty)

I think I could begin every post with "not much progress..." I just haven't had time to stitch, that's all and it's frustrating. But this is how Poupées Russes looks now, at least I have put couple of stitches in it. The knitting below is Lacy Baktus scarf (pattern from Ravelry), I'm knitting it for myself. The yarn is Casbah I bought at the craft fair last autumn and I absolutely love it. Knitting is relaxing in the evening when you're tired, but it's very difficult with Pipari, she finds the yarn and needles very interesting...

Below someone very curious in action yesterday - stalking moose, her favourite game. In Finland moose is hunted in the autumn as a game. We are lucky to receive moose meat and everyone in the family loves is. Well, everyone except Manteli :) Manteli can't stand it, but Pipari adores it! She comes stalking when moose is being prepared and I don't know how much she would eat it. She loves it more than any other meat (and Manteli hates it more than any other meat...) Oh well, at least they don't have to fight over it :)

Have a wonderful new week! Oh and the giveaway is coming in the 400th post :)

*****

Tuntuu, että joka kirjoituksen voisi aloittaa samalla tavalla - ei paljon edistystä tälläkään viikolla. Ei vaan ole ollut paljon pistelyaikaa ja se alkaa olla rasittavaa. Maatuskat näyttävät tältä tänään, ainakin muutama pisto on tullut tehtyä. Neule maatuskojen alla on melkein valmis Lacy Baktus -huivi (ohje Ravelryssa ainakin). Teen sitä Casbahista, jonka ostin Tampereen messuilta syksyllä, kertakaikkiaan ihana lanka. Kutominen on ihanaa iltaisin väsyneenä, mutta ei kyllä meinaa onnistua Piparin kanssa ollenkaan, liian mielenkiintoista neidin mielestä...

Alakuvassa tämä samainen utelias neiti vaanimassa lemppaririistaansa, hirvenlihaa. Saamme hirvenlihaa aina syksyisin ja kaikki Mantelia lukuunottamatta tykkäävät siitä. Manteli ei voi sietää hirvenlihaa, mutta Pipari rakastaa sitä! Se tulee vaanimaan viereen kun hirvestä aletaan tekemään ruokaa ja söisi varmaan vaikka kuinka paljon. Piparin mielestä hirvenliha on parempaa kuin mikään muu liha (ja Mantelin mielestä hirvenliha on kamalampaa kuin mikään muu liha...) No ainakaan siitä ei tarvitse tapella :)

Ihanaa uutta viikkoa! Ai niin ja arvonta on tulossa 400. kirjoituksessa :)


13 comments:

Sari said...

Mammat näyttävät kivoilta. Ja Piparin hirvenlihavaanimuskuva on hauska. Silityksiä kisuille!

Teija said...

Floba sopii tosi hyvin maatuska-työhön. Ihana valokuva Piparista, miauuu...

BeckySC said...

Your Tralala piece is looking just too adorable :)
(((hugs to you)))

Melissa said...

You know, it's cheating closing every post with pictures of your cute kitties (one or the other, or both)! lol. Such joy they bring. Glad they are not fighting over moose! too funny!

Have a good week, Leena!

Berit said...

Looking good-beautiful jewel tones continue! I don't think I've ever had the pleasure of trying moose meat, but I would love to! What's your (Pipari's) favorite recipe/preparation for it?

Ulla said...

Tuo maatuskatyö näyttää tosi kivalta, mallin visi itsellekin hankkia joskus. Mun kissa myös rakasti hirvenlihaa ja ehdottomasti raakana. Kypsästä ei juurikaan välittänyt.

Lumiruusu said...

Mummelit on ihanan pyöreitä ja värikkäitä,mulla on kaksi mummoa tehtynä tuosta.Kissa-neiti on oikea akrobaatti,niin suloinen!

Tessa said...

I know... it is sooo frustrating to see the stitching but to not have the time to stitch...

Poupees russes is looking very sweet :)

It was interesting to hear you talking about eating moose - I have never met anyone who has eaten moose before, except chocolate mousse!

I guess it would be strange for you to hear about Aussies eating Kangaroo. Apart from Canada, I think we are the only country who eat the emblem on our flag!

Katri said...

Maatuskathan edistyvät hyvin, puoli mummoa olisi ainakin minulle hurjaa edistystä, vielä yhden yli pisteltynä!

Niin ne eläintenkin mielipiteet eroavat. Edellisistä koiristani nuorempi ei voinut sietää simpukoita (ei sillä että ne olisivat sen (tai edes minun) säännölliseen ruokavalioon kuuluneet). Se sai ensimmäisen maistiaisen pizzapalassa, ja myöhemminkin piti vielä testata että onko reaktio tosiaan niin vahva. Se irvisti tosi pahasti kun simpukanpalasen vei lähellekään sen kuonoa. Vanhempi popsi ne nuoremman hylkäämät sitten hyvällä ruokahalulla :-) Sama juttu poronlihan suhteen. Hassu juttu sinänsä, koska muutoin vanhempi oli paljon nirsompi ruoan suhteen kuin nuorempi.

"pappi puikoissa" said...

- Kiitos tsemppauksesta; ufot ovat todella rasittavia, joten poies kaapeista asumasta ne, kun vain rahkeet riittäis!
- Heh, taitaa tosiaan kisu tulkita herkästi neulomisen väärin :)! Mistähän tuo johtuneekin, että kissat ovat perinteisesti lankapuuhien perään. Yksi kaveri kertoi, että heidän kisu menee vallan sekaisin päästään, kun hän kaivaa nypläystyynyn esille.
Meidän koira ei ole ikinä välittänyt tuon taivaallista minun käsityöpuuhistani...

- Maatuskat ovat aina mainioita, ja hitaastihan tuommoinen ihan pikkuinen tekemien edistyy, mutta onpi vaivan väärtti!

Jennifer said...

Moose Stalking!!! That's so funny. Around here my cats are known as "Chicken Hawks". Except for old Alix. She was a "Tuna Fisherman".

Hazel said...

This is a lovely design and the knitting yarn lookks lovely. x

MysteryKnitter said...

Vai hirvenlihasta se Pipari tykkää. Meillä yksi kissa tykkäsi hulluna silakoista. Se raahasi sen aina matolle murinan säestämänä. En tiedä, mistä moinen johtui. Pitikö se sitä sitten saaliinaan, vai mitä? En tiedä. Ja toinenkin kissa murisi saadessaan silakoita, mutta ei vienyt sitä minnekään. Murisi vain syödessään.