20.2.10

Freezing - Pakkasta riittää


We're breaking records in Finland. This is one of the longest continuous periods ever, when the temperatures haven't risen above zero (Celcius, i.e. 32F). Last time the temperature (here where we live) was above zero in the beginning of December. In addition it has been very cold in general and this morning again -30C (-22F) and I think this is almost enough :) I love the sunshine these colds bring and I love snow, but it's a bit too cold for kids to go to school by bike and it's a bit too cold for taking a nice winter walk. But it's nice to sit by the fire and stitch and look at the beautiful sunshine outside :)

Maria gave me this wonderful Valentine's Day (Friendship day in Finland) gift, she has made it herself of course! I'm not sure of all the techniques she used, she explained them, but paper crafts is something I don't understand :) The text translated into English is "To sing is human, to meow is divine". Isn't it perfect? I found a perfect place for it on our piano.

Below St Hippolyte, I managed to finish the acorn band this week! The next band is very different... However, now it's the third weekend of the month, so I'm stitching Christmas ornaments with Stephanie today, yippee :) It's wonderful to get into Christmas mood again.

Have a wonderful weekend and happy stitching and hopefully lots of sunshine in your corner of the world!

*****

Minä ainakin jo uskon, että nyt on talvi, nämä pakkaset saisivat vähän lauhtua :) Tänä aamuna mittari näytti taas -30C. Auringonpaiste on kyllä ihanaa ja lumi, mutta on vähän turhan kylmä lasten mennä pyörällä kouluun ja on vähän turhan kylmä kävelylenkeille. Toisaalta tuo auringonpaiste on niin, niin kaunis. On mukava istua sisällä takkatulen ääressä ja pistellä ja katsella ulos ikkunasta :)

Marialta sain ihanan ystävänpäivälahjan, jonka hän on tehnyt itse. En muista tietenkään enää, mitä kaikkia tekniikoita siinä on käytetty, paperiaskartelu on jotain tosi mystistä minun mielestäni :) Tuo teksti on täydellinen, tykkään kovasti! Koristeelle löytyi paikka pianon päältä. Kiitos Maria hurjasti :)

Alapuolella Hippolyytti, sain tammenterhonauhan valmiiksi tällä viikolla. Seuraavan värit ovat taas ihan erilaiset... Nyt on kuitenkin kuun kolmas viikonloppu, niinpä pistelen joulukoristeita Stephanien kanssa tänään jee :) Ihana sukeltaa jouluajatuksiin taas.

Aurinkoista ja ihanaa viikonlopun jatkoa ja pistelyniloa!St Hippolyte (Long Dog Samplers)
30 count linen (honey - hunaja)
DMC threads

16 comments:

Virpi said...

Kauniin lahjan olet saanut ja Hippolyytti on ihana!

Ninnu said...

Hieno Hippolyytti.

Minä niin päätin, että tänä talvena en valita, jos on lunta ja pakkasta, vaan olen kiitollinen ja nautin siitä joka päivä... Tänään päätös alkaa horjua, kun uuninluukut kolajaa kylmästä tuulesta ja koirakaan, se paksumpiturkkinen, ei tarkene lenkillä. Mutta ihana talvi on ollut. Kumpa tulisi lämmin kaunis kevät :-). ...ja pian ;-).

Kay said...

Your St. Hippo is beautiful. "To meow is divine" - love it!

Melissa said...

That is such a nice piece your friend made for Friendship Day. Hear the purring?

Your St Hippolyte is coming along nicely. I bet all those lovely colours cheer you up while everything is fairly monotone outside.

Have a lovely weekend!

Hazel said...

What a lovely gift. Your wip is looking great. I am fed up of the cold now. Roll on spring. x

Ulla said...

Hippolyytin värit ovat todella erikoiset, mutta upeat. Kaikki eroavat toisistaan paljon, mutta sopivat kaikki kuitenkin hyvin kokonaisuuteen. Vaikea selittää mitä tarkoitan...

Marika said...

Kaunis tuo Marian tekemä koriste ! Mä myös olen aivan onneton paperiaskarteluissa mutta tyttö on niistä hurjan innostunut. Tilda-krääsän ansiosta.

Berit said...

what fun! Nice progress and enjoy the Christmas ornies!

Rowyn said...

Wow, I can't imagine -30C and I can't imagine what it must be like having sub-zero temperatures for months on end. I hope you start seeing signs of Spring VERY soon!

St Hippolyte is still looking great, and I love the card from your friend with the kittens on it. Very cute.

WoolenSails said...

What a wonderful present and love the kitties and saying. I love how you have different languages on your blog, so everyone can read your blog.

Debbie

Brigitte said...

Those very cold days are only good when you can stay inside the house and just stitch or read.
Nice progress on St. Hippolyte. Your rotation seems to work.
Have a nice Sunday and stay warm.

"pappi puikoissa" said...

Kylmää on täälläkin, mutta 25 asteella on sentään selvitty. Ulkona lunta tuiskuttaa ja tuuli on hyytävä. Parempi pysyä pirtissä ja pistellä :D. Kaunis ystislahja ja hippolyytti on upea ja etenee hienosti!

Siobhan said...

Your Hippo looks great! I just love that linen that you're using.

Beautiful gift--what a neat journal.

Stay warm! It's the perfect weather to stay in and stitch!

Anonymous said...

Ihanasti on hippolyytti edistynyt. Alkaa näköjään vähän jokaiselle tämä talvi riittämään :)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
MysteryKnitter said...

Ihana Hippolyte!