6.2.09

Grinning cat finished + goals :) - Irvistävä kissa on valmis + tavoitekatsaus :)

Barn Cats (The Prairie Schooler)
30 count linen
DMC threads

Hello everyone and happy Friday! I've buried myself in work this week and last week, but it's Friday night so I came to say hi and I'll soon try to stitch couple of stitches :) I've had a lot to do and I love my work, but everyone needs a break every now and then :) I haven't had much time to stitch and so I'm going to take a break in my rotation, as I have couple of exchanges to finish this month. In addition half of the family is ill (influenza I'm afraid) and the other half is determined to resist :) I certainly won't become ill now, as there's L'Aiguille en Fête craft show in Paris next week.

I've also decided to give up choosing Fridays' blogs. I'm sorry for this, but it became another obligation and I've had too many obligations with my hobbies lately. This year I'll concentrate on making my life a bit less hectic. In general I like it when it's teeny-weeny hectic, but not too much :)

That's it :) The wonderful news is that it has been snowing yesterday and today! I LOVE snow and shoveling. Everything looks so beautiful and bright with snow. It's wonderful to go for a walk (or snoveling :) ) when it's some degrees below zero and snowing.

The other great piece of news is that the grinning cat is grinning fully now! I finished this some time ago and I just love the grin :) I might frame this or sew a wall hanging. I've also been stitching my house for the RR and I like it a lot. I'll soon show a photo, today our camera and computer didn't want to co-operate, so that's why you see only a scan of the cat. I also took some photos of Manteli, but they are in the camera too...

It's February so it's time to review goals. My goals for January were:

* Stitch and finish some gifts, Yes (stitched two)
* Stitch and finish at least one ornament with Stephanie Yes (stitched two)
* Make one handmade item for Scouts No (but I will catch up later this year)
* Stitch OUPSI Village RR (own house) No (but I've started)
* Stitch my own WIPs, as it's the exchange free January :) Yes (certainly, finished two)

In February I'll have a lot to do, so not too many goals:

* Stitch and finish some gifts
* Stitch and finish at least one ornament with Stephanie
* Make at least one handmade item for Scouts
* Finish stitching OUPSI Village RR (own house)
* Stitch and finish couple of exchanges

Oh and thanks for your comments and e-mails about the mailart competition, I'm happy there seems to be lots of people interested in it :) Jennifer, I know many American stitchers who mail their stitched mailart envelopes without problems, so I hope you'll also manage to do it!

Have a wonderful weekend everyone and happy stitching! It's a wonderful life :)

*****

Hiphei ja ihanaa perjantaita! Olen ollut hautautuneena työkasan alle tämän ja viime viikon, mutta nyt on perjantai-ilta ja päätin tulla hihkumaan olemassaolostani ja sitten painua pistelemään muutaman piston :) On ollut paljon ihanaa hommaa, mutta välillä tarvitsee taukoja itse kukin. En juurikaan ole ehtinyt pistelemään, niinpä aion pitää taukoa pistelylukujärjestyksestä, koska tässä kuussa on pari vaihtoa viimeisteltävänä. Lisäksi puoli perhettä on sairaana (pahoin pelkään että influenssaa) ja toinen puoli päättäväisesti vastustaa :) En takuulla tule sairaaksi nyt, kun ensi viikolla Pariisissa on L'Aiguille en Fête -messut.

Samaan syssyyn ilmoitan, että olen päättänyt lopettaa perjantaiblogin valitsemisen toistaiseksi. Pahoittelen, mutta siitä tuli yksi velvollisuus lisää ja minulla on viime aikoina ollut ihan tarpeeksi velvollisuuksia harrastusten parissa muutenkin. Tänä vuonna keskityn tekemään elämästäni hieman rauhallisempaa ja leppoisampaa. Yleisesti ottaen tykkään siitä, että koko ajan on pientä hulinaa, mutta liikaa ei saa olla :)

Se siitä :) Ihana juttu on se, että meillä sataa lunta! Tätä minä olen odottanut, nyt sataa jo toista päivää jee! Lumi on niin kaunista, ihanaa kun on valkoista ja valoisampaa. Tykkään hulluna kolaamisesta, pikkupakkasella on ihana kolata pihaa ja käydä kävelyllä.

Toinen kiva uutinen on se, että irvistävä kissa virnuilee valmiina nyt. Tykkään tuosta virnistyksestä kovasti :) Joko kehystän sen tai teen siitä jonkunlaisen seinäjutun. Olen pistellyt myös omaa taloani oupsilaisten RR-työhön ja näytän kuvan siitä lähiaikoina. Tänään kamera ja tietokone eivät halunneet seurustella, siksi ainoastaan skannaus tuosta kissasta ja siksi myös Mantelin kuvat ovat kamerassa. Hoksasin että en ole pitkään aikaan laittanut tänne kuvia Mantelista ja kaunis tarkoitus oli tehdä se tänään.

Tavoitteitakin voisi katsastaa kun kuukausi on vaihtunut. Tammikuun tavoitteet olivat:

* Pistele muutama lahja Jep (pistelin kaksi)
* Pistele vähintään yksi joulukoriste Stephanien kanssa Jep (pistelin kaksi)
* Tee yksi käsityö partiolaisten pöydälle myyntiin Ei (otan kiinni tässä kuussa)
* Pistele oma osuus oupsilaisten kylään Ei (aloitettu on)
* Pistele omia töitä, onhan vaihdoton tammikuu :) Jep (kaksi sain valmiiksikin!)

Helmikuussakin on kaikenlaista puuhaa, niin että ei kovin paljon tavoitteita:

* Pistele muutama lahja
* Pistele vähintään yksi joulukoriste Stephanien kanssa
* Tee vähintään yksi käsityö partiolaisten pöydälle myyntiin
* Pistele oma osuus oupsilaisten kylään
* Pistele pari vaihtoa

Kiva kuulla että kirjekuorikilpailu kiinnostaa, kiitos kovasti kommenteista ja sähköposteista! Oikein ihanaa viikonloppua jokaiselle ja pistelyniloa! Elämä on ihanaa :)

15 comments:

sari.i. said...

No onhan tuo aika jänskä virnuilija. Ihan näyttää niinku sillä ois rako etuhampaiden välissä. ;-D

Villasukka said...

Veikeä katti! Ei sun matkalaukussas olisi yhtään tilaa yhdelle Pariisi-fanille...

Melissa said...

Hello Leena, the grinning cat is very cute (but don't tell Manteli). I'm glad that you are enjoying the snow (and shovelling too?!!!). Don't work too hard!

Jennifer/OH said...

Thank you so much for answering my question. I look forward to entering this contest.
Grinning Cat is so cute!

Minna said...

Ylimääräisiä velvoitteita nimenomaan Pitää karsia silloin kun ne alkavat tuntua velvoitteilta! Sekin taito vaan pitää opetella (nimim. itselläkin opettelun alla...). Koitahan pysyä terveenä että pääset hakemaan meille kaikille Ranskasta ihania ideoita ja uusia tuulia :) Heh, edelleenkin tuo kissa on pelottavan näköinen! Mutta hieno se silti on!

mina hanse said...

Ihan kunnon hiirenpyydystäjän näköinen tuo katti. Prairie Schoolerilla on kivoja malleja.

jaana said...

Hih, onneksi et sentään Mantelia laittanu skanneriin ;)

RuthB said...

Definitely don't catch the flu! Your stitching cannot be interrupted for such silly things as illness!

Congrats on your grinning kitty.

Shell said...

cute finish,he certainly looks happy.

Brigitte said...

Your barn cat is spectacular. And look at that little mouse, so cute. I love the design very much. Now how will you finish it?
Stay healthy and have fun at the craft show.

mainely stitching said...

That's one happy barn cat! :D Love how he turned out. He's the only of the three I haven't yet stitched.

You stay healthy, and I'm sending get well wishes for the rest of the family!!

Sari said...

Hauska kisu!
Varmasti ihanaa lähteä Pariisiin :) Mukavaa matkaa!

Alexandrina said...

Lovely picture! I like PSch designs.

Emma said...

Iloista ystävänpäivää!

Cindy said...

I just love the grinning cat! Great finish!!