25.11.08

Angel mailart from Ghislaine and Happy Birthday Manteli :) - Enkelikuori Ghislainelta ja Mantelin synttärit :)


I participated in the Angel mailart exchange at Stitched mailart Yahoo group and received this beautiful envelope from Ghislaine!! (Some words in French pour Ghislaine - Quelque mots en francais pour Ghislaine: Merci mille fois Ghislaine! Je suis ravie, j'adore cette enveloppe! Tu as fait une très belle enveloppe pour moi. Je vais t'écrire un e-mail plus tard!) Ghislaine used these beautiful fabrics, my favourite colour blue and stitched lovely angel motifs and also added beads. She even used wonderful Canadian stamps, I just love pretty stamps :) They are important in mailart, in my opinion :)

Ghislaine did beautiful job with the envelope and she also sent me lots of extras inside. I forgot to take a photo of the extras, but I received threads, beads, a thimble, needles, a tiny pretty girl decoration, an angel charm and maple sugar. Thank you Ghislaine from the bottom of my heart, the envelope made my day!

Below the official birthday photos of Manteli :) Actually the photos are not good at all at this time of the year, it's so dark, but Manteli is two years old today! Exactly two years ago she and eight (!) other siblings were born in the animal shelter. We remember so well when we went to fetch her later in February, when she was old enough to be taken to a new home. She was so tiny and we think she's still so cute. I love her SO much :)

We have ordered her birthday/Christmas gift today, it should arrive before Christmas, you'll see photos when it's here :) The birthday girl has been spending her day mostly sleeping, but also eating special goodies and playing with us.

I have stitched all the autumn exchanges now and I've started stitching Christmas exchanges yippee! One more month to go and then it will be Christmas :) Have a happy week everyone!

*****

Osallistuin enkelikuorivaihtoon Yahoon Stitched mailart -ryhmässä ja Ghislainelta tuli tällainen ihana kuori! Se on pistelty lempparivärilläni ja kangaskin on ihana sininen! Kauniit postimerkitkin Ghislaine on liimannut kuoreen, minusta postimerkit ovat piste i:n päällä pistellyissä kirjekuorissa. Oli ihana päivän piristys tuo vaihto. Kuori oli pullollaan kaikkea ihanaa, mutta unohdin ottaa kuvan. Sain helmiä, lankaa, sormustimen, neuloja, vaahterasokeria, enkelikoristeen ja tyttökoristeen.

Alapuolella kuvissa synttärisankari Manteli :) Manteli on tänään kaksivuotias! Pari vuotta sitten Manteli (ja kahdeksan (!) sisarusta) syntyivät löytöeläinkodissa :) Muisteltiin tässä äsken kun pikkuruinen Manteli haettiin meille sitten helmikuussa. Ihana Manteli, kyllä minä tuota kattia rakastan hurjasti :) Mantelin yhdistetty synttäri/joululahja tilattiin tänään, sen pitäisi ehtiä ennen Joulua tänne. Näette kuvia myöhemmin :)

Synttärisankari on nukkunut paljon, syönyt vähän herkkuja ja leikkinyt. Synttärin kunniaksi Manteli vastaa haasteeseen. Minä en paljon haasteita harrasta, mutta Manteli sanoi, että haluaa ehdottomasti vastata ja kertoa omituisia tapojaan :) Piki ja Indy siis haastoivat Mantelin seuraavasti: "Paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi kissaa, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani kissat tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommennttilaatikoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä." Mantelin oudot tavat siis tulevat tässä:

1. Nukkumaanasettautumisrutiinit. Nukkumaan mennessä asettelen käpälät sievästi emäntäni kämmenten päälle, haluan pitää kädestä kiinni :) Tämä operaatio kestää "jonkun" aikaa, että käpälät varmasti ovat oikeassa asennossa ja hienosti kämmenen päällä.

2. Suihkussa käyminen. Juoksen kaikkien kaveriksi suihkuun, jos vaan minua muistetaan kutsua mukaan. Jos hoksaan saunatakillisen tai pyyhe päällä kuljeksivan ihmisen, niin painun suihkuun pää kolmantena jalkana valmiiksi. Istun suihkun ajan turvallisen välimatkan päässä vedestä ja kun on aika kuivata lattia lastalla, niin innostun! Juoksen lastan perässä märällä lattialla ja läpsin lastaa.

3. Kissapehmolelut. Pudotan perheen nuoren neidin kirjahyllystä aina kaikki kilpailevat kissaeläimet. Menen itse aina täsmälleen samalle hyllylle ja pudotan ensin alahyllyn kolme kissaeläintä samassa järjestyksessä, kahdella käpälällä maahan heittäen. Sen jälkeen pudotan ylähyllyn kissaeläimen, mutta vieressä nököttävän ketun jätän rauhaan.

4. Sadevesikaivot. Rakastan talon nurkilla olevia maahan kaivettuja sadevesikaivoja. Olen sisäkissa henkeen ja vereen, mutta kesällä ulkoilen valjaissa. Nurmikko tuntuu vähän epämiellyttävältä tassujen alla ja talon nurkalla on mukava huilata tutumman tuntuisen muovin päällä. Istuskelen hetken sadevesikaivossa ja kerään voimia tai rohkeutta seuraavan seinän ohi tassuttelemiseen.

5. Tassutemppu. Osaan yhden tempun ja teen sen mielelläni. Kun minulle tarjotaan herkkupalaa (mielellään maitonappia tai kinkkua), niin istun niinkuin koira sievästi paikoillaan ja odotan. Kun minulle sanotaan "tassutemppu", niin läppäisen herkkupalaa käpälällä ja saan sen sitten palkinnoksi :) En kuollaksenikaan muista miten tämän tempun opin, ehkä talon nuori neiti ja hänen paras kaverinsa opettivat sen minulle.

No niin, haasteeseen vastattu :) Manteli ei haasta ketään erityistä, mutta jos tätä blogia lukee joku kissa joka ei ole vielä omituisia tapojaan paljastanut, niin napatkaa haaste mukaan! Jättäkää kommentti lootaan, niin käymme Mantelin kanssa lukemassa.

Pistelyasiaa vielä lopuksi, eli syksyvaihdot on pistelty ja jouluvaihdot aloitettu jee! Jouluvaihtoja on ihana pistellä, enää kuukausi Jouluun! Ihanaa tätä viikkoa, meillekin tuli talvi ja lunta :)

15 comments:

Anonymous said...

Onnea Mantelille! Hassuja tapoja =)

Mari said...

Onnea Mantelille! :) Kauniisti kyllä synttärisankari poseeraa kuvissa. :) Oli kyllä hauska lukea Mantelin omituisista tavoista - meillä oli aikoinaan koti-kotona kissoja, jotka tykkäsivät saunoa. Menivät saunan lauteille silloin, kun saunanlämmittäjä kävi latomassa puut pesään ja raapaisemassa tikun, makasivat lauteilla tai lauteiden alla niin kauan, kunnes viimeinenkin saunoja oli poistunut saunasta ja tuli sammunut pesästä. Ja kun meillä oli (ja on) aika iso perhe, niin siinä saunarumbassa kesti yleensä aika monta tuntia, eli aika kovia saunakissoja olivat. :)

Ja tuo enkelikuori on ihan älyttömän ihana!!! :) Otappa pikkujouluihin mukaan kiertämään... :)

Daffycat said...

Happy birthday Manteli!

Pretty mailart! Enjoy!

Melissa said...

Happy Birthday Manteli! I hope your family spoils you with goodies! :-)

Meow from Daisy & Julius.

Cindy said...

I love the first picture of Manteli! She looks so pretty (^_^)

Villasukka said...

Onnea Mantelille! Onnittelijat juoksevat justiinsa tuolla selän takana aamurallia.
Meillä taas sadevesikaivot ovat niitä epäilyttäviä - niitä pitää varoa, haistella ja ihmetellä, mieluiten kiertää kaukaa...

Yuko said...

Beautiful mailart and lovely cats photos!!

Tuula said...

Onnittelurapsutukset Mantelille! On se vaan niin ihana kissa! Ja tosi kaunis on kyllä enkeli-kuorikin, sininen on kyllä nätti väri.

Srinity said...

Kaunis enkelikuori. Mitenkä ne postimerkit pysyvät kankaassa (ihmettelee epätietoinen...:))?

Onnea Mantelille! Kissat ovat kyllä ihania, ottaisin pari heti jos en vain olisi allerginen. :(

Ritva said...

Onnea Mantelille, Lennu voi pusuttaa vähän mun puolesta : )
Kaunis on saamasi kuori !

Ghis said...

Bonjour Leena.
Tout d'abord Joyeux Anniversaire Mantellile. Adorable ce chat!
Je suis ravie que ton nom ait été jumelé au mien dans l'échange des anges. Tu es la personne avec qui j'ai le plus communiqué depuis mon inscription Mail Art et ta gentillesse est exceptionelle. Merci Mille Fois.
Gros Beks
Ghis

Anne said...

Moikkelis! Onnittelut unohtu sanoa Mantelille, mutta nyt onnea siitäkin eestä. ;) Ihania pistelyjutskia täällä siulla. Ja ihania aletaan kohta roppaamaan. ;)
t.naapuri =)

Sari said...

Paljon onnea Mantelille!! Ihanan omituisia :) juttuja.

Marja-Liisa said...

Mantelille hurjasti onnea. Onpas hänellä varsin hauskoja tapoja ja tottumuksia. Älyttömän ihana tuo Ranskasta saamasi kuorivaihto. Ghislaine on tehnyt upeaa työtä. (C'est magnifique ton échange des anges, Ghislaine!).

Lynn B said...

I love your blog and I have tagged you! I hope you don't mind.