6.8.11

OlgaOlga (Plum Street Samplers)
40 count French linen
DMC threads


The summer vacation is over and I've been working this week. The days are getting cooler, kids are preparing themselves for a new school year, it begins next Thursday! I've been stitching this and that, not able to concentrate on anything really. Concentration comes with autumn and routines I guess - it always does eventually.

Olga doesn't look too happy yet, maybe because many missing stitches? I'm afraid she won't look too happy any day soon, if ever... Anyway, I enjoy stitching her!

I've been reorganizing our living room and we moved the sofa in front of the windows. Pipari found a new favourite spot immediately! She sleeps there and also watches birds, squirrels and passing cars.

I hope you'll find your autumn routines smoothly or continue to enjoy summer to the full :)

*****

Kiitos hurjasti paljon kaikista huippuhienoista nimiarvauksista! Paljon on arvattu sellaisia nimiä, joita itsekin harkitsimme, kuten Rusina, Kaneli, Inkivääri, Kinkku... Monia oli sellaisiakin aivan superhienoja, jotka eivät ole edes käyneet mielessä :) Yksi nimi oli niin loistava, että harkitsemme sitä vakavasti, jos uusi kissa on rauhallinen tyttö. Sille ehdotukselle lähtee palkinto sitten jossain vaiheessa ihan siitä syystä, että se oli meistä niin hyvä, emmekä olleet tulleet sitä ajatelleeksi.

Mutta sitä ihan oikeaa, minkä aiomme laittaa kissalle nimeksi, ei ole kukaan vielä ehdottanut, eli saa jatkaa arvailua. Nimi ei ole jouluinen, mutta loppuu i-kirjaimeen, kuten Manteli ja Piparikin. Suurinpiirtein sen niminen ruoka tulee myös tietty kuulumaan meidän jouluherkkuihin tästä lähtien, vaikka se ei mikään jouluruoka olekaan, paremminkin kesäruoka. Nimi on ehkä vähän poikamainen, mutta myös villille tyttökissalle sen voi antaa.

Töitä on paiskittu viikko ja lapset valmistautuvat uuteen kouluvuoteen. Minä olen touhunnut sitä sun tätä, kuten myös pistellyt, en ole oikein osannut keskittyä mihinkään. Luulen ja toivon, että keskittyminen tulee syksyn ja rutiinien myötä. Hyshysjoulupistelyitä olen aloitellut myös, nyt on kivoja joululahjaideoita! Olgaa olen vähän pistellyt kuitenkin, saapa nähdä muuttuuko katti tuosta iloisemmaksi kun saa lisää pistoja nahkaansa...

Siivousvimmakin on iskenyt ja mööbleerasin olohuonetta uuteen uskoon. Pipari löysi heti lempipaikkansa, kun sohva siirrettiin ikkunan eteen. Tuossa se nukkuu päivät ja yöt ja välillä istuu ja tarkkailee lintuja, oravia sekä ohikulkevaa liikennettä.

Toivottavasti kesän loppu ja syksyn aloitus sujuu kaikilta leppoisasti! Kyllä nämä elokuun päivät ovat ihania - vielä on häivähdys kesää ilmassa, mutta myös syksy kurkistelee jo.


Pipari

29 comments:

Melissa said...

Good morning Leena!

Isn't Olga's expression priceless? I loved stitching her and want to stitch Boris soon too.

I love the photos of Pipari against the blue of the couch.

I have this coming week off. I will email you soon!

Virpi said...

Olga näyttää hienolta! Tyttäreni ehdotti nimeä Maissi ja minä jalostan sitä vähän edelleen ja ehdotan Popcorni =D

Lumiruusu said...

Olga on hurmaavan yrmeän rakastetteva!!

Tuolla sohvalla on varmasti kiva kisujen lekotella.
meillä tytöt on opppineet nyt hyppäämään takan päälle ja tarkkailevat sieltä ohikulkuliikennettä keittiön ja olohuoneen välillä.

Ninnu said...

Tilli? :-)

Mari said...

Hih, täällä 4/6 arvailee nyt kisulle nimeä :)

Sinappi
Rosolli
Karkki
Nakki

Hertasta ihana nimi olisi Minttu :)

Anonymous said...

Siis Kiisseli :)

Katri said...

Ensimmäinen kesäinen iihin päättyvä syötävä mikä tuli mieleen oli Viili ;-)

Ihania kissakuvia, Olgasta ja Piparista.

Sari said...

Raparperi?
Karamelli?
Marenki?
Nomparelli?
Patonki?

Ei kai tullut liikaa ehdotuksia??

marjoriitta said...

Olisko se Rosolli tai niin kuin Turussa päin sanomme Sallatti

MariJ said...

Pinaatti, Retiisi, Sipuli tai Tyrni. Montako arvausta saa esittää? :)

MariJ said...

Ei kun nyt mä sen keksin, kun menin lukemaan seuraavaa blogia, jonka kirjoittaja oli käynyt sienestämässä: Kantarelli. Lukitsen täten vastaukseni. ;) (mut jos joku noista aiemmin ehdottamastani on oikea, niin otan mielelläni palkinnon vastaan... ;) )

TarjaA said...

Marja meni jo arvaamaan Kiisselin :(. Sehän se on ihan varmasti, tuskinpa nimittäin Talkkunavelli.

Southpaw Stitcher said...

I love Olga! She is hilarious. I haven't seen this pattern before. I'll have to see if I can find the pattern. Love your blog!

Anonymous said...

Ihana myrtsi kissa tuloillaan! Nyt jämähdin pistelemään lunta ja sitä riittää ja riittää ja luultavasti lankakin loppuu ennen lumen valmistumista. Tylsää, mutta tällä hetkellä oikein mielekästä tylsää pisteltävää.

Marika said...

Ihanat kuvat piparista. Joululahjoja on kyllä tosi ihana tehdä, niiden antaminen on ihan parasta (niinkuin ihan minkä tahansa lahjonen antaminen :)

Nyt minua kyllä vaivaa tämä nimiasia ja joku jo tuolla sanoi miettimäni Raparperin, joten ehdotan jotain muuta... Yrtti? Myrtti tuli ihan ensimmäisenä mieleen, mutta se ei ole kyllä kesäinen eikä ruokakaan ;)

Virpi said...

Mulle tuli i:ihin päättyvästä kesäajan sapuskasta mieleen lähinnä Silli, joka sekin on tosin jouluruokaa, ainakin meilläpäin...

"pappi puikoissa" said...

Vitsi, mikä Olga :D

Vai ei vielä löytynyt sopivaa nimeä - luulisi, että noista edellisistä jo olisi, on sen verran lystikkäitä ehdotuksia. Mulle kun ei tule mieleen enää muuta kuin Viili :D.

mina hanse said...

Hauskoja ehdotuksia. Kompotti :)

Anonymous said...

Arvaan Tryffeli.

T. Pirjo I

Sari said...

Mulle tuli nuklumssn mennessä mieleen, että kisuhan on Tryffeli. Mutta Pirjo ehti ensin. Voi hän olla kyllä myös Chili.

Sari said...

Niin että nukkumaan mennessä...

Nallis said...

poikani sano että mikää muu ruoka ei muistuta poikaa kuin nakki. mut hm tyttölle se nimi saa olla aika vauhdikas tapaus.

Virpi said...

Tulin kurkkimaan joko oikea nimi on löytynyt. Eikö vieläkään... Tosi hienoja ehdotuksia on pilvin pimein. Jos joskus tarttee nimeä miettiä lemmikille tms. niin laitan ehdottomasti blogiin nimikilpailun =D. Ehdotan pastilli, jos siis nimikilpailu vielä(kin) jatkuu.

Jaana S oupsi said...

Minulle tuli mieleen ekana tai ainoana salaatti, eli veikkaan sitä. Tuo nakki kuulostaisi kyllä oikealta vastaukselta :)

Pingviini said...

Hei mää kekisn taas yhden: Sikuri :)

.. se on sitä salaattia, mitä NTI syötiin... :)

Siobhan said...

I love Olga!! I need to find my Olga chart and get started. Love the kitty pics!

vattumato said...

Maissi ja Tilli kävivät minunkin mielessäni. Entäs Kinuski? Kumma, että tällainen asia jää mieleen pyörimään. Ties vaikka meidän kissanpentumme saa jonkin nimen jota teidän misullenne on ehdotettu;o)

Anonymous said...

Melli? Viineri? Taateli? Viili?

Niina said...

Siinä tapauksessa minä sanoisin että Tiikeri(kakkukin on olemassa, hehehe)